Настрій людини залежить від раціону харчування, – вчені

Настрій людини залежить від раціону харчування, – вчені

24.07.14 14:49 0 771
Різні продукти можуть підвищити ризик розвитку цукрового діабету другого типі і серцево-судинних захворювань. Від раціону харчування також залежить емоційне благополуччя людина, свідчать результати нового дослідження американських вчених.

Про це розповідає NPR.

Зв’язок між їжею і настроєм дуже складний. Чутливість до їжі відрізняється так само, як сприйнятливість різних людей до однакових захворювань.

Багато з людей у стані стресу змінюють свій раціон харчування. Так робило більше третини учасників експерименту, який провели фонд Роберта Вуда Джонсона і Гарвардська школа громадського здоров’я.

Під час стресу люди починають їсти солодку або багату на вуглеводи їжу, наприклад, випічку або макаронні вироби. Однак продукти, які нас заспокоюють, у той же час викликають гормональні збої і стрибки цукру в крові.

Професор Гарвардського університету Девід Людвіг і його колеги провели цікаве дослідження. Хлопчики-підлітки їли на сніданок різні продукти. Одним давали яйця, які є джерелом білка, іншим – багаті на клітковину вівсяні пластівці грубого помелу, а третім – вівсяні пластівці швидкого приготування. З’ясувалося, що вівсяні пластівці швидкого приготування підвищують глікемічний індекс, що відображає швидкість всмоктування цукру і те, наскільки швидко почуття голоду виникає знову. Після таких вівсяних пластівців цукор у крові підвищувався, а потім різко падав. Це призводило до зростання рівня гормону стресу, адреналіну.

Учені з Національного Інституту здоров’я США також вважають, що існує зв’язок між настроєм і тим, що ми їмо. Вони досліджували взаємозв’язок між жирними кислотами омега-3 і емоціями.

Як виявилося, омега-3 кислоти допомагають зберегти емоційне благополуччя. Вони знімають запалення і захищають нейрони від ушкодження, що було викликане стресом. Також омега-3 кислоти можуть бути корисними при симптомах депресії. Омега-3 кислоти містяться у сардинах, тунці та насінні льону.

Психіатр Дрю Ремсі з Колумбійського університету радить долати стрес за допомогою спеціальної дієти. Він пропонує вживати на сніданок омлет з капустою або іншою зеленню, посипаний гарбузовими насінням. Яйця є джерелом вітамінів групи В і білка, зелень багата на вітаміни А, К і калій. Гарбузове насіння містить магній, що долає тривожність, і цинк, корисний для імунної системи. На десерт можна їсти темний шоколад, що допомагає зберігти ясність думок і покращує настрій. Крім того, темний шоколад зменшує ризик виникнення судинних захворювань.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянина затримали з ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ