NASA шукає інтровертів для польоту на Марс

NASA шукає інтровертів для польоту на Марс

24.07.14 09:39 0 661
NASA зараз вирішують низку питань, пов’язаних з плануванням тривалих космічних місій, включаючи те, як сформувати найбільш сумісні команди для польотів. Зокрема, дослідники зробили висновок, що для тривалих космічних польотів менше підходять екстраверти.

Про це повідомляє Live Science.

NASA планує відправити експедицію на Марс, і зараз проводиться дуже ретельний відбір людей, які найкраще підійдуть для цієї місії. Наявність екстравертів на борту космічного корабля може спричинити чимало незручностей. Наприклад, екстраверти товариські. Через це у замкнутому просторі вони можуть стати нав’язливими і вимагати до себе надто багато уваги.

«Йдеться про маленький космічний корабель, де свобода перебування людей вкрай обмежена. Екстравертам буде дуже важко у такій ситуації», – говорить Сюзанна Белл, доцент психології з Університету Де Поля в Чикаго.

Якщо одна людина весь час хоче розмовляти, а інші члени експедиції менш товариські, то це, можливо, викликатиме роздратування.

У дослідженні психологи проаналізували інформацію про групи, які жили у середовищі, схожому на тривалі космічні місії. Це були дані про місії в Антарктиці і дані експерименту, що моделює космічну місію.

Як правило, екстраверти – товариські, дружелюбні, енергійні й напористі. Вони легко організовують діяльність інших людей. Це є великим плюсом для групової роботи. Однак дослідники виявили деякі можливі недоліки екстравертів, які перебувають у групі в ізольованому середовищі.

Під час експерименту більш замкнуті члени екіпажа вважали екстраверта надто зухвалим, відвертим і балакучим. Більше того, екстравертам складніше пристосуватися до середовища, де мало можливостей для нових дій і соціальних стосунків. Екстраверти дуже активні й сповнені енергії, і їм важко весь час бачити одних і тих же людей і займатися одноманітною діяльністю.

Результати дослідження не означають, що екстраверти ніколи не зможуть полетіти на Марс. Потрібно шукати способи вирішення цієї проблеми, наприклад, проводити спеціальні тренінги для досягнення групової сумісності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині вирішують ...
Наступна новина: Під стінами УМВС Волині ...

КОМЕНТАРІ