У світі поширюється епідемія дитячого ожиріння

У світі поширюється епідемія дитячого ожиріння

24.07.14 12:52 0 642
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) назвала дитяче ожиріння однією з найсерйозніших проблем охорони здоров’я 21 століття. Неправильне харчування і низька фізична активність закладають основу для розвитку ожиріння у дітей.

Про це повідомляє Fox News з посиланням на AFP.

Якщо 1990-і роки кількість дітей з надмірною вагою у світі становила приблизно 31 млн, то зараз понад 40 млн дітей молодших п’яти років страждають на ожиріння. За оцінками ВООЗ, до 2025 року ця цифра зросте до 75 млн.

Цей прогноз пов’язаний зі збільшенням випадків дитячого ожиріння у США та інших країнах світу, наприклад, в Африці, де 15 років тому кількість повних дітей становила близько 4 млн, а це число перевищило позначку у 10 млн.

Розвиток дитячого ожиріння, за оцінками експертів, пов’язаний з глобальною зміною раціону харчування, в якому значно зросла кількість цукру і знизився рівень споживання вітамінів і поживних речовин. У поєднанні з низьким рівнем фізичної активності і підвищеною схильністю до сидячого способу життя це призводить до появи надлишкової ваги. У таких дітей підвищений ризик розвитку атеросклерозу і гіпертонії, онкологічних захворювань і цукрового діабету другого типу. Крім того, в них частіше стається апное (зупинка дихання) уві сні.

Дитяче ожиріння являє собою серйозну епідемію, над вирішенням якої зараз працюють різні фахівці.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ