Рота судової міліції "Грифон" УМВС Буковини відзначає 17-ту річницю з дня створення

Рота судової міліції "Грифон" УМВС Буковини відзначає 17-ту річницю з дня створення

24.07.14 08:03 0 887
Підрозділ покликаний дбати про безпеку учасників кримінального судочинства. Про нелегку щоденну працю та відповідальність перед суспільством розповів командир роти Олександр Бордейник.

Якщо говорити про основні завдання підрозділу, то, безумовно, серед них – підтримання порядку в суді, охорона приміщень суду, працівників суду, забезпечення безпеки усіх учасників судового процесу. Окрім того, силами нашого підрозділу забезпечується охорона приміщень і територій установ судових експертиз, а також режиму утримання осіб, які перебувають під вартою і направлені на судово-психіатричну експертизу, участь в програмі захисту свідків, розповідає командир.

Безумовно, що такі відповідальні завдання вимагають і відповідної професійної підготовки. Практичні заняття у підрозділі проводяться щотижнево. Особлива увага приділяється навикам працівників при виникненні екстремальних ситуацій, вмінням тактики дій та володіння вогнепальною зброєю, наданню домедичної допомоги. Маємо і добре організовану співпрацю із територіальним управлінням судової адміністрації України в Чернівецькій області, - наголошує Олександр Бордейник – під час спільних нарад розглядаються організаційні та проблемні питання охорони приміщень та забезпечення належної безпеки під час судових засідань, захисту учасників судочинства.

Постійно проводяться спільні навчання із конвойними підрозділами УМВС та судовою вартою внутрішніх військ МВС України.

На даний час спеціальною ротою судової міліції «Грифон» при УМВС України в Чернівецькій області охороняється 16 судових установ області, щоденно понад 40 працівників підрозділу сумлінно охороняють громадський спокій в судових засіданнях. А також забезпечують безпеку учасників кримінального судочинства, а саме свідків, потерпілих у резонансних кримінальних провадженнях.

Найголовніший показник нашої роботи, вважає командир роти, є те, що за всю історію підрозділу не допущено жодного випадку зриву судових засідань чи вчинення злочинів стосовно учасників кримінального судочинства.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львові завершилися Кубок ...

КОМЕНТАРІ