Ягідно-грибний сезон на Волині вже додав місцевим бюджетам більше 2,6 млн грн

Ягідно-грибний сезон на Волині вже додав місцевим бюджетам більше 2,6 млн грн

24.07.14 09:07 0 664
Від заготівлі лісових ресурсів до місцевих бюджетів Волині станом на 21 липня 2014 року надійшло 2 мільйони 624 тисячі гривень платежів. Зростання спостерігається у сплаті податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку, - повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Волинській області.

Цей позитив у динаміці надходжень під час сезону заготівлі - результат постійного моніторингу і контролю як на рівні податкових інспекцій, так і з боку фахівців ГУ Міндоходів Волині за використанням лімітів заготівельниками та своєчасною сплатою податків.

«У традиційно найбільш активних районах в процесі заготівлі дарів лісу ми вже зафіксували зростання сплати податку на доходи фізичних осіб, зокрема на території Маневицького, Любешівського та Ковельського районів. Водночас, вживаємо весь комплекс заходів, що передбачені чинним законодавством для того, щоб не допустити діяльності у сфері заготівлі без сплати належних платежів», - зазначає заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Мирослава Конечна.

Від початку ягідно-грибного сезону до місцевих бюджетів сплачено 2,02 мільйона гривень ПДФО, а це на 397 тисяч гривень більше, як торік. Окрім того, підприємці –спрощенці, які здійснюють заготівлю, сплатили 5,2 тисячі гривень єдиного податку, що вдвічі перевищує минулорічні показники. Місцеві бюджети також отримали 598,9 тисячі гривень лісового збору.

«Звичайно, що показники сплати ПДФО залежать від ціни на чорницю та гриби. Однак, як свідчить практика минулорічних сезонів заготівлі, лише за належного контролю місцеві бюджети можуть розраховувати на додаткові кошти від заготівлі. Щоденний моніторинг за процесом заготівлі ягід та грибів у волинських лісах дозволяє нам у найкоротші строки реагувати на будь-які негативні прояви», - підкреслила Мирослава Конечна.

Довідково: заготівлю ягід та грибів на Волині нині здійснюють 40 суб’єктів господарювання - юридичних та фізичних осіб – підприємців.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Т.в.о. начальника ...
Наступна новина: На Львівщині «Ту Стань!» ...

КОМЕНТАРІ