Волинська область: рятувальники продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям

Волинська область: рятувальники продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям

24.07.14 18:10 0 1267
На Волині триває робота Регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються на Волинь з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Так, рятувальники Маневицького районного відділу У ДСНС України у Волинській області спільно з працівниками органів місцевої виконавчої влади провели зустрічі із сім’єю, яка прибула у село Прилісне з міста Слов'янськ Донецької області. Вимушених переселенців розмістили в будинку для відпочинку на території ДП «Волиньторф». З усіма членами сім’ї та дітьми рятувальники провели інструктажі з правил пожежної безпеки та дій на випадок пожежі чи надзвичайної ситуації, навчили, як користуватись вогнегасником.

Для стабілізації морально-психологічного стану сім’ї з п’яти чоловік (з них троє дітей), що приїхала в Луцьк з міста Красноармійськ Донецької області та матері і її двох доньок з Луганська, зустріч з ними провів психолог управління ДСНС області. Для покращення адаптації до психологічної ситуації, в яку потрапили вимушені переселенці, фахівець провів з ними відверту бесіду. Він дав їм можливість емоційно розвантажитись та заспокоїв їх, запевнивши, що з часом у їх житті побутові труднощі вирішаться за допомоги місцевої влади та небайдужих людей. Дітям родини психолог вручив яскраву дитячу книгу про правила безпеки.

На даний час на території області тимчасово проживає 213 громадин з АР Крим та 332 – з Донецької та Луганської областей.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Яворівщині ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ