Волинь: вимоги щодо перевезення організованих груп дітей!

Волинь: вимоги щодо перевезення організованих груп дітей!

24.07.14 13:19 0 668
Державтоінспекція м. Луцька нагадує, що перевезенню організованих груп дітей передує ряд організаційних заходів.

Насамперед треба нагадати, що до перевезення організованих груп дітей відноситься одночасне перевезення групи з десяти і більше дітей, для яких замовником послуги призначається керівник, відповідальний за супроводження їх під час поїздки, а на групу із 30 і більше дітей призначається також медичний працівник.

Перевезення груп дітей можна здійснювати в режимах як регулярних, так і нерегулярних пасажирських перевезень. Такі перевезення груп дітей здійснюються за умови узгодження маршруту та розкладу руху із замовником та місцевими органами Державтоінспекції. Максимальна кількість дітей та супроводжуючих осіб при перевезенні автобусом не повинна перевищувати кількості місць для сидіння в ньому, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу та визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Групи дітей повинні перевозити досвідчені водії транспортних засобів, які мають стаж керування автобусом не менше ніж п’ять років. Перевезення організованих груп дітей здійснюються лише у світлу пору доби і за сприятливих погодних умов.

У разі настання несприятливих погодних і дорожніх умов, виходу з ладу автобуса, виникнення загрози безпеці руху, а також погіршення стану здоров’я водія необхідно припинити рух із повідомленням про це перевізника, який повинен вжити заходів для доставки дітей до кінцевого пункту маршруту, заміни автобуса, водія. На автобусах, що здійснюють перевезення організованих груп дітей, повинно бути увімкнене ближнє світло фар із метою позначення транспортного засобу, що рухається. На механічному транспортному засобі, позначеному розпізнавальним знаком «Діти», що перевозить організовану групу дітей, під час їх посадки чи висадки, повинна бути ввімкнена аварійна світлова сигналізація.

Перевезення організованих груп дітей колоною з п'яти і більше автобусів здійснюється за умови супроводу відповідними територіальними підрозділами Державтоінспекції.

Отже, якщо ви вирішили поїхати самі або організувати екскурсію з дітьми, яких буде не більше 10, то узгоджувати з ДАІ нічого не потрібно, але слід пам’ятати, що, згідно з Правилами дорожнього руху, заборонено перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, на передньому сидінні легкового автомобіля без використання спецзасобів.

ВДАІ з обслуговування м. Луцька

УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ