Волонтери Прикарпаття долучаються до надання допомоги переселенцям

Волонтери Прикарпаття долучаються до надання допомоги переселенцям

24.07.14 12:56 0 625
Питання щодо людей, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, залишається одним з основних у діяльності Управління ДСНС в області. Відрадно, що до цієї діяльності долучаються волонтери різних громадських організацій та об’єднань, з якими в Управлінні налагоджена ефективна і плідна співпраця. Волонтери допомагають у роботі Регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Адже кількість таких людей в нашій області зростає, тож зростає об’єм роботи. Волонтери розфасовують продукти першої необхідності та речі, потрібні переселенцям, заповнюють анкети, чергують на телефонах гарячої лінії, приймають від населення одяг та все необхідне.

За словами Ірини, волонтера, представника громадської організації «Патріот України», у такий важкий час члени цієї організації шукають різні можливості бути потрібними людям та суспільству. Чергуючи на телефонах гарячої лінії, вона безпосередньо стикнулася з людським горем, адже люди, які вирішують поїхати з рідного домівки, залишають все, рятуючи найдорожче – життя. Загалом на телефони гарячої лінії щодня телефонує до 30 осіб, людей цікавлять умови, в яки вони будуть проживати, питання працевлаштування, можливості влаштувати дітей у дитячий садок чи школу.

На на території Прикарпаття вже перебуває понад 895 осіб, які змушені були покинути свої рідні домівки на сході України і в АР Крим через військові дії та окупацію. І всім цим людям потрібна допомога та підтримка, відчуття захищеності та впевненості у завтрашньому дні. Найважливіше у цих непростих умовах – створити позитивну і доброзичливу атмосферу, щоб люди, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції відчули свою важливість і потрібність, усвідомили, що найгірше позаду, знайшли в собі сили розпочати нове мирне життя.

У свою чергу, працівники Управління ДСНС в області та волонтери, з свого боку, зазначають що вони не залишать людей наодинці зі своїми проблеми і зроблять все можливе для їх вирішення, тож переселенці можуть завжди розраховувати на допомогу.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Рівненщині триває ...

КОМЕНТАРІ