У Львівській області теорія та практика в міліції - нероз'ємне ціле

У Львівській області теорія та практика в міліції - нероз'ємне ціле

24.07.14 13:16 0 613
Накопичені теоретичні знання завжди є хорошим фундаментом для будь-якої діяльності людини. Проте вони мало чого варті, коли не є закріпленими на практиці. Саме так мислять у Львівському державному університеті внутрішніх справ, направляючи на практику своїх курсантів уже з першого року навчання.

Нам вдалося на кілька годин поринути в атмосферу життя дільничного інспектора міліції, який щодня працює «на землі», в безпосередньому доступі до громадян. І допомогли нам в цьому курсант факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства Роман Грига та його наставник старший лейтенант міліції Олег Хом’як. Роман саме проходить практику у Личаківському райвідділі міста Львова в якості дільничного інспектора міліції.

«Робота дільничного насправді є дуже специфічною, як, по суті, й робота будь-якого практичного працівника ОВС, - роздумує над своєю професією Олег Хом’як, - ти щодня стикаєшся з людьми, і, здебільшого, не з позитивних причин. Їм часто потрібна допомога, підтримка чи навіть порада. І намагаєшся зробити все від тебе залежне, адже обов’язок кожного міліціонера - берегти мир, спокій, життя та здоров’я своїх громадян».

На думку дільничного, практика для курсантів є вкрай важливою, адже вони, сидячи на студентській лаві, й гадки не мають, що відбувається тут, «на землі». Тому приймаючи курсантів на місячну практику, наставники одразу ж намагаються показати молодшим колегам специфіку роботи, дозволяють їм самостійно приймати рішення, безпосередньо спілкуватися з громадянами.

Так, ми мали змогу побачити як курсант ЛьвДУВС, пробувши на практиці три тижні, самотужки прямував брати пояснення у громадян з приводу сімейної сварки. Здавалося, б справа непроста, проте молодий правоохоронець успішно впорався з поставленим завданням.

«Перебуваючи на практиці у райвідділі, одразу ж починаєш розуміти усю серйозність професії міліціонера, - стверджує курсант третього курсу Роман Грига, - це тобі не «іграшки», адже маєш справу з людськими долями, які часто залежать від тебе».

Дивлячись на молоде покоління правоохоронців, розумієш, що в української міліції, та й в суспільства в цілому, є світле майбутнє. У молоді є запал, наснага, бажання щось міняти на краще та діяти цілеспрямовано. Єдине чого, мабуть, спочатку бракує молодому міліціонерові, це – досвід, котрий, як відомо, з часом приходить сам. В тому числі, з кожним тижнем практики «на землі».

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рота судової міліції ...
Наступна новина: Волинь: вимоги щодо ...

КОМЕНТАРІ