Ірина Сех: "Скалічені на війні мають якнайшвидше повернутися до повноцінного життя"

Ірина Сех: "Скалічені на війні мають якнайшвидше повернутися до повноцінного життя"

24.07.14 09:34 0 659
Необхідно якнайшвидше створити умови для реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій, адже це молоді сильні люди, які не повинні відчувати себе каліками. Про це 23 липня 2014 року заявила народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех під час розгляду на сесії Верховної Ради України змін до Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні" щодо забезпечення виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації учасників антитерористичної операції, які постраждали під час її проведення, який підтримало 277 народних депутатів.

"Зараз у військово-медичному клінічному центрі західного регіону, що у Львові, перебувають на лікуванні 100 військових із зони АТО. Дехто має важкі поранення, ампутації кінцівок. Ми повинні якнайшвидше подбати про реабілітацію цих хлопців, бо це молоді, сильні чоловіки, які не повинні відчувати себе каліками. Вони мають повернутися до повноцінного життя", – зазначила Ірина Сех.

Вона закликала народних депутатів підтримати законопроєкт. "Не можна закривати очі на цю ситуацію, як це було після Другої світової війни, коли Сталін висилав скалічених ветеранів на Сибір, аби вони не псували образ народу-переможця", – наголосила свободівка.

Ухвалення цього законопроєкту дозволить надавати оперативну допомогу щодо забезпечення протезно-ортопедичними виробами та технічними засобами реабілітації для учасників антитерористичної операції до встановлення групи інвалідності.

Нагадаємо, раніше Ірина Сех звернулась до Прем'єр-міністра України щодо реалізації пілотного проєкту для забезпечення протезно-ортопедичними виробами військових – учасників АТО на Львівщині. Пілотний проєкт передбачає організацію тісної співпраці військово-медичного клінічного центру західного регіону, Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування, реабілітаційних центрів області. Його реалізація дозволить у повному обсязі надавати кваліфіковану медичну допомогу з забезпечення сучасними високофункціональними протезно-ортопедичними виробами.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість жертв аварії ...
Наступна новина: На Рівненщині вирішують ...

КОМЕНТАРІ