У Львівській області професійна майстерність - на висоті

У Львівській області професійна майстерність - на висоті

24.07.14 12:10 0 637
Назва цього спеціального підрозділу швидкого реагування стала синонімом безкомпромісного ставлення його працівників до виконання важливих завдань. У стародавні часи грифон – фантастична істота з тілом лева і головою, кігтями та крилами орла. У міфології цей символ сили й пильності, справедливої і проникливої енергії по праву оберігав шляхи до спасіння багатства чи сховища потаємних знань.

Тому й не дивно, що в елітному загоні з такою назвою служать найкращі з­ поміж перших – професіонали, які в складних умовах діють оперативно та грамотно. За період існування цієї структури досвідчені оперативники здійснили тисячі вдалих операцій. Нелегкі, загрозливі для здоров’я та життя, епізоди – повсякденна, звична для «грифонівців» робота.

Головне завдання особового складу батальйону – будь­ що нейтралізувати вплив криміналітету на діяльність суддів й убезпечити всіх учасників судового процесу. А це – сотні суддів, тисячі потерпілих, свідків, інших, а також експертизи міністерств України – юстиції та охорони здоров’я – щодо осіб, узятих під варту у зв’язку з проходженням судово­психіатричної діагностики. Безперечно, для цього необхідна висока боєздатність. І досягнуто її, передовсім суворістю умов добору та підготовки кадрів. Потрапити сюди непросто, позаяк перевагу віддають тим, кому відомі тяготи армійської служби. Від претендентів вимагають належних морально-­вольових якостей, фізичної підготовки, вміння правильно поводитись у нестандартних та екстремальних ситуаціях. А ще всі співробітники повсякчас повинні демонструвати добрий фізичний, психологічний і теоретичний вишкіл. Адже завдання вимагають від працівників батальйону самовіддачі, самоконтролю, злагодженості дій, чіткого виконання команд очільників. Саме дотримання таких, на перший погляд, простих правил, гарантує позитивний результат.

До честі працівників батальйону, вони завжди готові дати відсіч будь-­якому зловмисникові. Кожен із них – професіонал своєї справи. Адже існує ряд психологічних, фізичних й інших факторів, які визначають придатність правоохоронця до такої служби. А це – охорона громадського порядку в приміщеннях судових установ, здійснення спеціальних заходів державного захисту щодо учасників кримінального судочинства, працівників суду, правоохоронних органів, а також членів їхніх сімей та близьких родичів.

Особовому складові батальйону доводиться працювати у складних умовах, бо в храмах Феміди щодня вирує напружене життя і задоволенню духовних та побутових потреб представників різних сторін не повинні перешкоджати правоохоронці. Та вже для працівників стало звичним досягати успіхів у своїй багатогранній практичній діяльності. Керівництво батальйону практикує і відвідини підлеглих за місцем проживання, аби з’ясувати їх побутові умови, коло інтересів, взаємовідносини у сім’ї, рівень матеріального забезпечення, соціальної захищеності. Бо ж саме такі чинники неабияк впливають на морально­-психологічний стан правозахисників, певною мірою визначають їхні можливості на службі, дають підстави прогнозувати дії та вчинки.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині необхідно ...

КОМЕНТАРІ