ЗВЕРНЕННЯ керівництва Управління ДСНС у Чернігівській області з приводу дотримання заходів безпеки на водоймах

ЗВЕРНЕННЯ керівництва Управління ДСНС у Чернігівській області з приводу дотримання заходів безпеки на водоймах

24.07.14 13:38 0 1051
На Чернігівщині майже щодоби до підрозділів ДСНС України находять все нові й нові повідомлення про трагічні випадки на водоймах. Головними причинами лиха є порушення правил безпечної поведінки під час купання або користування плавзасобами. Часто винуватцями надзвичайних подій є люди в нетверезому стані або діти, які залишившись без нагляду дорослих вигадують небезпечні розваги. Як результат, з початку року в області вже потонуло 40 людей.

Так, 21 липня близько 18:20 у річці Десна поблизу с. Кладківка Куликівського району потонув 37-річний житель Ніжина. Під час відпочинку з родиною на березі водойми чоловік разом з 13-річною дочкою пішли купатися. Раптом дівчина почала тонути. Батько кинувся їй на допомогу та встиг поштовхом відкинути дитину на берег, проте сам потрапив у підводну яму. Крики чоловіка про допомогу почули інші відпочивальники, але врятувати його, нажаль, не встигли.

Шановні громадяни!

Щоб уникнути лиха, купайтеся тільки у спеціально відведених для цього місцях, з пологим і твердим дном. Розраховуйте свої сили і не запливайте далеко від берега, не влаштовуйте небезпечні ігри на воді. Ні в якому разі не заходьте у воду в нетверезому стані, не пірнайте в незнайомих місцях, з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Уникайте води зі швидкою течією. Контролюйте дозвілля дітей, які можуть вигадати небезпечні ігри на воді.

Пам'ятайте! Помилкова впевненість в безпеці присипляє у людей обережність і пильність. Це, в свою чергу, породжує порушення правил безпечної поведінки, яке тягне за собою трагічні наслідки! Будьте уважними, не випробовуйте свою долю та бережіть найвищу цінність - людське життя!

Олександр Борискін -

т.в.о. начальника Управління ДСНС у Чернігівській області,

полковник служби цивільного захисту
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ