У Рівненській області за позовами прокурорів на користь громадян та держави відшкодовано цьогоріч понад 13 млн грн

У Рівненській області за позовами прокурорів на користь громадян та держави відшкодовано цьогоріч понад 13 млн грн

24.07.14 15:46 0 1090
Заходами представницького характеру активно відшкодовуються завдані громадянам та державі збитки.

Так, упродовж І півріччя поточного року на захист інтересів громадян та держави прокурорами Рівненської області пред’явлено позови на суму близько 19 млн грн. За розглянутими справами судами вже стягнуто понад 13 млн грн., у тому числі до бюджету – майже 3 млн грн.

Зокрема, пред’являлися позови у сферах оподаткування (на суму понад 1 млн грн.), навколишнього природного середовища (1,3 млн грн.), з питань земельних відносин (більше 6 млн грн.), виплати людям заборгованої заробітної плати (600 тис грн..). А також вживалися заходи представницького характеру до витребування державного майна вартістю понад 3 млн грн. з чужого незаконного володіння.

Всього ж органами прокуратури Рівненщини забезпечено участь у розгляді 500 справ, з яких 120 розглянуто судом апеляційної інстанції за скаргами, внесеними у справах за позовами органів прокуратур інших областей – Волинської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької.

Так, нещодавно Рівненським апеляційним господарським судом, за участі та активної позиції рівненських прокурорів, задоволено позов прокуратури Вінницької області в інтересах Вінницького педагогічного університету імені М. Коцюбинського до ТОВ «Інвестбудгруп», ТОВ «ЛаянВіннер» про витребування з незаконного володіння будівлі гуртожитку площею майже 2 тис кв м вартістю 13 млн грн.

Також органи прокуратури області реагували на незаконні судові рішення у цивільних та господарських справах. Зокрема, до судів апеляційних та касаційних інстанцій оскаржено 48 таких рішень, з яких більшу половину вже скасовано. Сума за рішеннями, скасованими за документами оскарження, становить майже 1 млн грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ