Тернопілля: «Зима, що нас змінила» – таку назву дав зібраній експозиції поштових мініатюр громадський діяч, філателіст Юрко Заблоцький

Тернопілля: «Зима, що нас змінила» – таку назву дав зібраній експозиції поштових мініатюр громадський діяч, філателіст Юрко Заблоцький

24.07.14 17:08 0 1133
Виставка відкрилася в холі Тернопільського обласного краєзнавчого музею. За словами автора: «Її мета – відтворити, передати засобами філателії атмосферу Євромайдану, пригадати події, місця протестів людей, що мали місце в Україні зимою 2013-2-14, що нас змінила. Та увічнити пам’ять Героїв Небесної Сотні». Експонати з календарною точністю відтворюють реалії Революції Гідності, документально розповідають про її учасників, передають дух зимового протистояння злочинній владі.

Початку філателістичної імпрези передувала спільна молитва громади за душі тих, хто поліг у буремних подіях революційної зими та тих, хто загинув, захищаючи цілісність та незалежність України в зоні АТО.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Василь Хомінець зазначив: «Сотні патріотів власним життям, тисячі своїм здоров’ям сплатили за перемогу над владним комуно-олігархічним угрупуванням. Стенди виставки дуже докладно розповідають про те, як розпочинались мирні протести, про те, що люди вийшли, щоб їх почули. Та намарне – на голос власного народу тодішні керівники держави відповіли кулями. За щире прагнення нації до вільного, гідного, цивілізованого життя під беркутівські кулі та гранати за демократичну державу свідомо йшли ліпші сини українського народу. це вже історія. Науковці, поети, художники, композитори майбутнього відображатимуть ці визначні події у своїх творах. Філателія ж розповідає про них миттєво. І це дуже важливо, що автор зібрав таку виразну, вражаючу колекцію та доніс її до людей.

На жаль, кількість відданих цьогоріч за Україну молодечих життів не обмежилась Небесною Сотнею. Гинули і весною, гинуть і за цілісність та суверенітет держави вояки в зоні АТО. Ці Герої вже складають Небесні Батальйони. Ми вже довели цілому світу: Україна - не бандформування, не тоталітарна секта! Ми – вільна, демократична країна, принаймні прагнемо стати такою. Переконаний: ми переможемо».

Також очільник облради розповів про ініціативу виконавчого апарату облради щодо збору коштів для допомоги нашим краянам, що ідуть на боротьбу із терористами в зону АТО, про підтримку її комунальними закладами, установами та підприємствами облради та закликав усіх присутніх доєднатися до цих кроків.

У відкритті експозиції взяли участь заступник голови облради Олег Боберський та заступник голови ОДА Марія Чашка.

Особливу подяку автору виставки висловив Богдан Хаварівський, голова Тернопільського обласного товариства “Меморіал”. Підтримав Юрка Заблоцького також Валерій Матвеєв, голова Тернопільської обласної організації Асоціації філателістів України. Він повідомив, що у вересні виставка буде перебувати у Києві.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на сесії ...
Наступна новина: Чемпіонат Європи (WU-19). У ...

КОМЕНТАРІ