У хмельницькому обласному управлінні міліції створять координаційну раду правозахисних громадських організацій та спеціальний call-центр

У хмельницькому обласному управлінні міліції створять координаційну раду правозахисних громадських організацій та спеціальний call-центр

25.07.14 10:16 0 1144
Про це заявив під час «круглого столу» з лідерами громадських організацій, які опікуються охороною громадського порядку, начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний.

— Зважаючи на ті процеси, які відбуваються у суспільстві, в нашій області утворилося багато громадських об’єднань, які беруть на себе певну частину правоохоронних функцій. І це добре. Але, разом з тим, все це повинно відбуватися в рамках закону і за умови забезпечення особистої безпеки громадських активістів, які зголосилися допомагати органам внутрішніх справ.

Олександр Григорович озвучив декілька основних заходів, які було б доцільно реалізувати спільними зусиллями задля забезпечення правопорядку в області та захисту хмельничан від можливих проявів сепаратизму.

Перший з них – це формування на базі УМВС координаційної ради, до якої б увійшли представники усіх бажаючих громадських організацій та формувань, які допомагають правоохоронним органам у охороні громадського порядку. Це дасть можливість узгоджувати дії та зробити діяльність організацій максимально ефективною.

Другий крок – створення спеціального call-центру, у якому могли б приймати та опрацьовувати усю інформацію щодо криміногенної ситуації та громадського порядку, яка надходитиме від членів громадських організацій та громадян. З цією метою міліціонери навіть готові поділитися частиною приміщення у навчальному центрі поруч з обласним управлінням.

Також полковник міліції запропонував лідерам громадських об’єднань з метою формування нового покоління працівників органів внутрішніх справ делегувати своїх найкращих активістів для служби у роті патрульної міліції «Богдан», яка нещодавно була утворена у складі УМВС з метою підтримання правопорядку у зоні АТО:

— постійно ведуться розмови про те, що рівень довіри населення до міліції дуже низький. Ось якраз зараз ви і маєте шанс це змінити, сформувавши нове ядро української міліції з власних найкращих активістів. Не виключено, що в майбутньому ці правоохоронці нової генерації замінять у східних областях України на посадах тих працівників міліції, які зрадили присязі і були звільнені з органів внутрішніх справ.

Під час засідання велася мова і про можливість виїзду волонтерів від громадських організацій у зону проведення АТО для надання допомоги хмельницьким правоохоронцям у якості народних дружинників. На думку начальника міліції, цивільним людям буде набагато легше знайти спільну мову з місцевим населенням, отримувати інформацію та налагоджувати стосунки.

Окремим питанням активного обговорення стали переселенці із зони АТО, яких на Хмельниччині нараховується близько шести сотень.

Як зазначив Олександр Розізнаний, хмельничани повинні спільними зусиллями забезпечити безпеку та нормальні умови перебування тим людям, які потрапили у скрутні життєві обставини не з власної волі, але, разом з тим, маємо дуже пильно слідкувати, аби під виглядом вимушених переселенців у наш край не потрапили сепаратисти. Головною умовою запобігання цьому є постійний і оперативний обмін інформацією між органами внутрішніх справ та представниками громадських організацій, постійна пильність та небайдужість громадян.

Міліцейський керівник висловив сподівання, що усі запропоновані заходи будуть підтримані представниками громадських організацій та невідкладно реалізовані, адже у такий скрутний для України час ми маємо думати про те, як об’єднати зусилля заради перемоги та побудови новітньої правової держави.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: колективу ...
Наступна новина: "Карпатський ...

КОМЕНТАРІ