На Хмельниччині за "злиття" інформації організаторам грального бізнесу міліціонера притягнули до відповідальності

На Хмельниччині за "злиття" інформації організаторам грального бізнесу міліціонера притягнули до відповідальності

25.07.14 08:10 0 1112
Працівниками відділу внутрішньої безпеки у Хмельницькій області було виявлено та задокументовано факт зради працівником міліції інтересів служби в органах внутрішніх справ.

Останній у зв’язку з виконанням службових обов’язків мав доступ до матеріалів кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 203-2 "Зайняття гральним бізнесом" Кримінального кодексу України, та, скориставшись цим, завчасно повідомив організатора мережі незаконних гральних закладів про те, що працівниками правоохоронних органів будуть проводитись обшуки в приміщеннях, де зазначена особа здійснює протиправну діяльність.

Завдяки професійності правоохоронців «злиття» інформації не вплинуло на проведення операції, а от молодий міліціонер «заробив» чимало проблем.

Матеріали, в яких працівником відділу внутрішньої безпеки задокументовано факт вчинення правоохоронцем правопорушення, передбаченого ст.172-8 «Незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв'язку з виконанням службових повноважень» Кодексу України про адміністративні правопорушення, було скеровано до органів прокуратури. За результатами їх розгляду складено протокол про вчинення корупційного адміністративного правопорушення, який направлено до суду.

За рішенням суду правоохоронця визнано винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 1 тисячі гривень. Вирішується питання про звільнення вказаної особи з органів внутрішніх справ.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ