Тернополяни зможуть побачити Майдан очима філателістів

Тернополяни зможуть побачити Майдан очима філателістів

25.07.14 17:31 0 688
У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї 23 липня розпочала роботу філателістична виставка «Зима, що нас змінила». В її експозиції - марки, конверти, листівки, штемпелі, що у хронологічному порядку відтворюють події Революції Гідності.

«Першим свідченням того, що революційні події в Україні назрівали давно, є лист від 28 березня з Івано-Франківська, в якому йдеться про проведення акції «Вставай, Україно!» – розповів упорядник виставки Юрій Заблоцький. – Особливе місце серед експонатів займають листи та картки, що змальовують найважчі події Революції: побиття беркутом студентів, бої на Інститутській, загибель Небесної сотні».

Події зими, що нас змінила, добре пам’ятає і керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Марія Чашка. Виставка викликала ще свіжі спогади.

«За участь у Тернопільському Майдані прокуратура відкривала на нас кримінальні справи. Думаю, «запрошення» на наші допити згодом доповнять цю експозицію, - зазначила Марія Теодорівна. – Її автору вдалося не тільки нагадати кожному ті трагічні і водночас звитяжні події Майдану, а й дати зрозуміти тим, хто буде будувати державу, що нація борців відродилася. Я дякую Юрію Заблоцькому і всім, хто долучився до творення цієї виставки, за ту сподвижницьку працю, що здійснили».

Збирати матеріали, що стосуються подій Революції Гідності, Юрій Заблоцький планує і надалі. Тож з часом експозиція стане ще об’ємнішою. До середини серпня кожен бажаючий зможе ознайомитися з нею у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. У вересні ж вона помандрує до столиці на Національну виставку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Тернопільська ...
Наступна новина: Володимир Харчук: «Треба ...

КОМЕНТАРІ