У Львові ремінь безпеки рятує життя

У Львові ремінь безпеки рятує життя

25.07.14 14:24 0 1183
На жаль, чимало водіїв, вирушаючи у дорогу, забувають про елементарні правила безпеки. Дехто свідомо ігнорує ці норми, вважаючи, що використання ременя безпеки – «неефективне» та «незручне». А хтось просто поспішає, і не хоче витрачати кілька зайвих хвилин, аби пристебнутися та нагадати про це пасажирам.

Якими ж можуть бути наслідки такої легковажності?

За даними фахівців, надійно пристебнутий ремінь безпеки міцно утримує людину на сидінні та, у випадку автопригоди, перешкоджає зіткненню з твердими елементами салону. Як свідчать дослідження, використання ременів безпеки зменшує кількість травм у ДТП на 62-75 %.

Ймовірність смертельного результату при фронтальному зіткненні для водіїв, які пристебнулися, зменшується в 2,3 рази, при перекиданні автомобіля – у 5 разів, а у випадку бічного удару – в 1,8 рази.

Використання ременів безпеки є життєво необхідним і для пасажирів авто. За статистикою, ризик смертельних наслідків у ДТП при лобовому зіткненні для пасажирів, які пристебнулися, є меншим у 9 разів, аніж у тих, хто проігнорував цей засіб захисту.

Нагадуємо, що, відповідно до Правил дорожнього руху, водій та пасажири повинні обов’язково користуватися ременем безпеки. Дозволяється не пристібатися лише особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень. А у населених пунктах – водіям-інвалідам, водіям та пасажирам оперативних і спеціальних транспортних засобів і таксі.

За порушення цих вимог передбачено адміністративну відповідальність. Водію-порушнику доведеться сплатити штраф.

Тож, сідаючи за кермо, обов’язково пристебніться, і нехай ваша мандрівка буде безпечною!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ