Конопляну плантацію площею 97 гектарів виявили і знищили правоохоронці Волині ,

Конопляну плантацію площею 97 гектарів виявили і знищили правоохоронці Волині ,

25.07.14 13:42 0 1148
Співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області спільно із працівниками луцького райвідділу міліції для знищення конопляного поля залучили сільськогосподарську техніку.

Поле із посівом коноплі правоохоронці виявили на межі міста обласного центру та Луцького району на території відстійників цукрового заводу. Подекуди висота стебла наркотичної рослини сягала двох метрів. Щоби ліквідувати урожай, на великій території, а це майже 97 гектарів, людських рук не вистачило б. Дикі зарості коноплі спільними зусиллями знищували правоохоронці та працівники цукрового заводу. У важкодоступних місцях рослини виривали з корінням, а решту коноплі ліквідовували, залучивши бульдозери.

За невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель керівнику цукрового заводу, на землях якого виявлений посів, направлено припис. Власник угіддя зобов’язаний у місячний термін очистити територію від конопляного зілля. У разі невиконання припису його буде притягнуто до відповідальності, згідно зі ст. 106-1 (Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

– Рослини передано на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС, – розповів начальник відділу БНОН УМВС України у Волинській області Володимир Костанюк. – Попередньо встановлено, що заборонена рослина виросла на полі самостійно, але ми перевіряємо й імовірність причетності до вирощування цієї культури конкретних осіб. Якщо будуть встановлені такі громадяни, то їм загрожуватиме відповідальність, передбачена частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення можна отримати від трьох до семи років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Скориставшись моментом, ...

КОМЕНТАРІ