Володимир Харчук: «Треба максимально залучити інвесторів до облаштування пунктів відстою транспортних засобів вздовж автодороги Київ-Чоп»

Володимир Харчук: «Треба максимально залучити інвесторів до облаштування пунктів відстою транспортних засобів вздовж автодороги Київ-Чоп»

25.07.14 17:37 0 700
Городоцький, Сокальський та Старосамбірський райони не подали пропозицій щодо облаштування на своїх територіях пунктів відстою транспортних засобів. Нараду з цього питання 24 липня, провів заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Володимир Харчук.

Згідно із міжнародними нормативами, автомобільна дорога М-06 Київ-Чоп та автодороги загального користування Львів-держкордон мають бути забезпечені пунктами для відпочинку водіїв. Ці автомагістралі проходять через 13 районів Львівщини. Головам РДА доручили визначитись з відповідними ділянками 18.02.2014 року.

Зараз, як повідомив заступник начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської ОДА Ярослав Гутовський, ситуація у районах виглядає так:

- у Жовківському районі облаштовано 2 пункти відстою т/з вздовж автодоріг М-09 Львів- Рава-Руська та Р-15 Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква;

- у Миколаївському районі – 5 пунктів відстою т/з вздовж автодороги М-06 Київ-Чоп;

- у Мостиському районі – 2 пункти відстою т/з (с. Шегині, м. Судова Вишня);

- у Пустомитівському районі – 3 пункти відстою т/з вздовж автодороги М-06 Київ-Чоп;

- у Яворівському районі – 2 пункти відстою т/з вздовж автодороги М-10 Львів – Краковець.

Окрім того, вибрано земельні ділянки і облаштовано пункти відстою т/з вздовж автодороги М-06 Київ-Чоп у Стрийському районі, а в Сколівському районі визначено ділянку вздовж автодороги М-06 Київ-Чоп.

Заплановані роботи з облаштування пунктів відстою т/з у Кам’янка-Бузькому районі, ведеться пошук відповідних ділянок у Бродівському та Буському районах.

Підсумовуючи нараду, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Володимир Харчук наголосив, що «реальної роботи не проведено».

Відповідно, він доручив управлінню архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської ОДА, Держземагенству у Львівській області, а також службі автомобільних доріг у Львівській області підготувати найповнішу інформацію та конкретні пропозиції щодо ділянок, на яких можна облаштувати пункти відстою т/з.

«Потрібна точна інформація про ділянку (з місцем розташування і площею). Необхідно з’ясувати можливість фінансування з різних джерел: державного, обласного бюджетів, а основне – приватні інвестиції. Нам треба дати умови для роботи інвесторів у цьому напрямку», – сказав Володимир Харчук.

Довідка:

Автодороги загального користування Львів-держкордон є складовими міжнародного транспортного коридору Брюссель- Дрезден- Вройлав- Краків- Львів- Київ. У найближчі роки транспортні навантаження на них будуть зростати швидкими темпами.

Автодорога М-06 Київ-Чоп входить до 5-го міжнародного транспортного коридору (Лісабон- Трієст- Любляна- Львів- Київ). По ній щоденно проїжджає приблизно 20 тис. т/з.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополяни зможуть ...
Наступна новина: Чернігів: Мешканці ...

КОМЕНТАРІ