Житомирщина: за І півріччя 2014 року підприємства харчової промисловості області наростили обсяги виробництва

Житомирщина: за І півріччя 2014 року підприємства харчової промисловості області наростили обсяги виробництва

25.07.14 08:32 0 1096
Підприємства харчової промисловості області за січень-червень 2014 року наростили обсяги виробництва порівняно із аналогічним періодом минулого року. Як повідомляє департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, індекс продукції становить 108,8% до січня-червня 2013 року. Збільшено виробництво м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого на 48,6%, виробів ковбасних на 14,7%, молока обробленого рідкого на 45,7%, молока та вершків сухих на 46%, масла вершкового на 28,9%, сирів жирних на 39,4%, спредів та сумішей жирових на 49,1%.

У липні 2014 року Баранівський молокозавод після модернізації відновив роботу лінії по виробництву плавлених сирів. Нещодавно на підприємстві після реконструкції було введено в експлуатацію лінію по виробництву вершкового масла. У реконструкцію виробничих приміщень молокозаводу інвестовано понад 500 тис. грн., додатково створено 6 робочих місць.

За 6 місяців поточного року на переробні підприємства надійшло 7,5 тис. т живої ваги худоби та птиці, що на 6,9% більше відповідного періоду 2013 року, та 113,8 тис. т молока і молочних продуктів (на 26,0% більше). Із загального обсягу надходжень переробними підприємствами у сільськогосподарських товаровиробників закуплено 7,2 тис. т живої ваги худоби та птиці (на 13,6% більше, ніж торік) та 48,7 тис .т молока та молочних продуктів (на 59,2% більше). Частка господарств населення в загальному обсязі купівлі переробними підприємствами худоби та птиці у січні–червні п.р. порівняно з відповідним періодом 2013р. зменшилася з 8,1% до 3,8%, молока – з 54,5% до 48,1%.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ