Рівненщина: рятувальники Держслужби провели навчання на нафтобазі ПРАТ «Дубнонафтопродукт»

Рівненщина: рятувальники Держслужби провели навчання на нафтобазі ПРАТ «Дубнонафтопродукт»

25.07.14 14:03 0 1209
24 липня на території нафтобази ПРАТ «Дубнонафтопродукт» рятувальники провели планові тактико-спеціальні навчання, головною метою яких стало доскональне вивчення цього об’єкта в оперативно-тактичному відношенні. Крім того, вогнеборці ставили перед собою завдання вдосконалити навички щодо організації та тактики гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах із зберіганням легкозаймистих горючих рідин.

За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного регламенту при експлуатації резервуару об’ємом 3000 метрів кубічних стався вибух бензину з подальшим горінням.

Одразу ж після повідомлення про пожежу адміністрацією об’єкта до Служби порятунку за номером «101», на місце гасіння умовної пожежі першим прибула добровільна пожежна дружина об’єкту. Бійці дружини доволі швидко розгорнули обладнання й кинулись на гасіння умовної пожежі та евакуацію людей з небезпечної зони. За кілька хвилин після виклику прибули вогнеборці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Дубно.

Оперативно прибувши за викликом на місце, рятувальники одразу ж оцінили обстановку за зовнішніми ознаками, встановили автоцистерни на гідранти, проклали рукавні лінії та подали воду для охолодження палаючого і сусідніх резервуарів. Усі дії з ліквідації здійснювалися, як при реальній аварії. Вогнеборці показали свій високий рівень професіоналізму у тактиці боротьби з вогнем, а техніка і засоби пожежогасіння працювали на максимальній потужності. З усіх боків на охолодження резервуару зі стволів подавали воду, а на «ушкоджений від вибуху» резервуар за допомогою закріплених на автодрабині стволів – сотні кубометрів піни.

Професійно проведена пінна атака ліквідувала умовну пожежу, а невдовзі пролунала і команда „відбій”. І ось рукавні лінії змотані, пожежно-технічне обладнання зібране, і підрозділи шикуються для підбиття підсумків.

Начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Павловський оцінив проведені навчання на оцінку „добре”, зробив короткий аналіз та звернув увагу присутніх на певні недопрацювання. Всім учасникам навчань він тепло побажав успіхів на службі та міцного здоров’я.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ