Рівненська область: рятувальники запобігають пожежам на хлібних ланах

Рівненська область: рятувальники запобігають пожежам на хлібних ланах

25.07.14 11:53 0 1107
В області тривають жнива. У цей період украй важливо не допустити виникнення пожеж на хлібних ланах, адже цьому сприяють: суха спекотна погода, робота на полях автомобільної та хлібозбиральної техніки, до загорянь хлібних ланів можуть призвести й людська недбалість та безвідповідальність. Тож, аби не допустити пожеж, рятувальники підрозділів ГУ ДСНС щодня в усіх районах області перевіряють місця збирання та зберігання врожаю зернових культур.

Особливу увагу співробітники Держслужби з НС звертають на дотримання аграріями правил пожежної безпеки. Серед протипожежних заходів, які передбачаються нормами, – обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення поблизу ланів знаків з попередженням про заборону паління і користування відкритим вогнем. Не менш уваги приділяється технічному стану та експлуатації машин та агрегатів, задіяних на жнивах. У першу чергу, це стосується наявності вогнегасників та іскрогасників. Велике значення має й обов’язкове чергування протипожежної ланки, до якої можуть бути залучені не лише пожежні автомобілі, а й пристосована до гасіння пожежна техніка.

Значну частину часу рятувальники приділяють роз’яснювальній роботі із хліборобами та сільгоспвиробниками. Особливо наголошується на недопустимості випадків випалювання стерні та спалювання пожнивних залишків.

«Пожежі набагато легше запобігти, ніж потім ліквідовувати її наслідки, коли за кілька хвилин знищується велика та тривала праця десятків людей, а господарники несуть матеріальні збитки. Тому питання пожежної безпеки жнивних полів у нас на першому місці», – зазначив виконуючий обов’язки начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ