Прокуратура Волині - на захисті конституційних прав і свобод дітей

Прокуратура Волині - на захисті конституційних прав і свобод дітей

25.07.14 10:59 0 1059
Додержання в області законодавства про права і свободи дітей є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Волині.

Відтак у першому півріччі 2014 року прокурори вживали заходів задля захисту прав і свобод дітей, проводячи перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів. Упродовж 6 місяців винесено 159 постанов про проведення таких перевірок у сфері освіти, опіки і піклування, праці і працевлаштування, соціального захисту дітей, попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров’я дітей, захисту їх житлових і майнових прав та попередження насильства в сім’ї.

За результатами перевірок розпочато 2 кримінальних провадження, внесено 157 подань, скасовано 5 незаконних актів, притягнуто до відповідальності 138 службових осіб, за актами прокурорського реагування відшкодовано 60 тис. грн., поновлено права майже 120 неповнолітніх.

Органи прокуратури Волині активно застосовували цьогоріч і цивільно-правові заходи з метою усунення виявлених порушень законності в сфері захисту прав і свобод дітей, що сприяло реальному поновленню порушених прав неповнолітніх.

Так, упродовж першого півріччя поточного року прокурорами в інтересах дітей пред'явлено 27 позовів, 26 з яких на загальну суму 785 тис. грн. – задоволено, один позов на суму 353 тис. грн. перебуває у провадженні суду.

Окрім того, прокурорами забезпечено участь у судовому розгляді 100 справ на захист прав дітей.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ