В Житомирській області рятувальники розповіли про роботу з переселенцями із території проведення АТО

В Житомирській області рятувальники розповіли про роботу з переселенцями із території проведення АТО

25.07.14 16:16 0 760
Станом на 23 липня на території Житомирської області прийнято та розміщено 1439 осіб, з яких 1238 прибули з Донецької та Луганської областей, 201 – з АР Крим. З них 444 особи проживає в соціальних закладах, готелях та санаторіях. Ще 794 особи розмістилися у родичів та близьких. Про це під час виступу на Житомирському обласному телебаченні розповів заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський. – Загалом же область може прийняти 2143 особи.

Крім того, зазначив Олег Антонович, на базі управління ДСНС України у Житомирській області утворено робочу групу регіонального координаційного Штабу, яка у цілодобовому порядку вирішує питання, пов’язані з прибуттям, розміщенням, наданням психологічної та іншої допомоги внутрішньо переміщеним громадянам.

Як показує практика, затребуваною виявилася також «гаряча лінія» У ДСНС у Житомирській області. На сьогоднішній день сюди надійшли дзвінки від 270 громадян, що бажають прибути або вже розміщені на території області.

– Співробітники управління постійно опікуються проблемами переселенців, – зазначає далі Олег Держанівський. – Так, аварійно-рятувальною частиною аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС у Житомирській області було надано допомогу по зрізанню аварійних дерев на території табору «Літня церква Різдва» у селі Зарічани Житомирського району, встановлено намети для тих, хто ще додатково планує прибути сюди. Переселенцями зі Сходу також постійно опікуються психологи Управління, допомагаючи їм адаптуватися до нових умов проживання, допомагаємо в організації дозвілля та отриманні необхідних знань з безпеки життєдіяльності. 25 липня рятувальники планують запросити вимушених переселенців на екскурсію до музею цивільного захисту населення.

З метою інформаційного забезпечення внутрішньо переміщених в межах країни осіб, на об’єктах з масовим перебуванням людей організовано поширення «Дорожньої карти», які допоможуть у вирішенні питань їх соціального захисту та забезпечення першочергових потреб.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівецька область : ...

КОМЕНТАРІ