В Житомирській області рятувальники тренувалися ліквідовувати умовну пожежу на нафтобазі

В Житомирській області рятувальники тренувалися ліквідовувати умовну пожежу на нафтобазі

25.07.14 11:09 0 1068
24 липня на нафтобазі «Континіум-Галичина» відбулися тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з аварією та пожежею резервуарів з нафтопродуктами.

Дана база є об’єктом підвищеної небезпеки. Адже на його території знаходиться 11 контейнерів із пально-мастильними матеріалами (бензин, дизельне пальне) загальною місткістю понад 6 тисяч кубічних метрів.

За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу стався вибух із подальшим загоранням резервуару з паливом. Помітивши загоряння, черговий охоронець повідомляє про нього рятувальників та відправляє на стримування вогню добровільну пожежну дружину нафтобази. До приїзду вогнеборців за допомогою первинних засобів вона намагається стримувати вогонь власними силами. Однак масштаб пожежі через горючість матеріалу та його великий обсяг не дозволяє ліквідувати загоряння власними силами.

По приїзду підрозділи ДСНС проводять розвідку місця пригоди і встановлюють, що горить резервуар ємністю в 1 тис. кубометрів. Майже впритул біля палаючого резервуару знаходяться ще чотири, які можуть щомиті спалахнути. Тож рятувальники, провели оперативне розгортання та по пожежній автодрабині за допомогою піногенератора подали в осередок пожежі на палаючий резервуар повітряно-механічну піну. Попри гасіння займання, приступають також до охолодження прилеглих ємностей, щоб упередити його загоряння. Врешті решт вогнеборці зупиняють розповсюдження полум’я та ліквідують пожежу.

До навчань залучалися сили та засоби Житомирського міського гарнізону цивільного захисту (7 одиниць основної та спеціальної техніки та 57 чоловік особового складу) і добровільна пожежна дружина нафтобази.

На закінчення навчань керівництво нафтобази проводить рятувальникам екскурсію по об’єкту з метою ознайомлення. Це допоможе підрозділам ДСНС орієнтуватися на території в разі виникнення надзвичайної події.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ