В Житомирській області на території дитячого садка у Слов’янську виявлено лабораторію з виготовлення вибухонебезпечних пристроїв

В Житомирській області на території дитячого садка у Слов’янську виявлено лабораторію з виготовлення вибухонебезпечних пристроїв

25.07.14 18:20 0 1097
“За період проведення піротехнічних робіт підрозділами ДСНС України на території дитячого садка у місті Слов’янськ виявлена лабораторія з виготовлення вибухонебезпечних пристроїв ”, - про це повідомив Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко під час наради у Офісі зв’язку НАТО в Україні. Завдяки роботі піротехніків ДСНС України вже запрацювало 11 дитячих садків з 4-годинним робочим днем. Наразі відвідують дитячі садки 482 дитини.

Він зазначив, що всього з початку робіт піротехніками вилучено близько 5 тис.вибухонебезпечних предметів, з яких 200 од. були призначені для знищення людей. На території міста виявлено 14 мін-розтяжок на основі гранати Ф1 та міна на дистанційному керуванні, що складалася з 4-х протитанкових гранат.

Наразі у місті працює піротехнічний загін із 50 рятувальників з різних регіонів України. Для відновлення життєзабезпечення міста Слов’янськ нині додатково залучено 780 чоловік особового складу ДСНС України та 175 од. спецтехніки.

За ввесь період робіт було обстежено 510 будівель та 186 га. території міста. З 23 липня відновлено роботу Слов’янської ТЕС. Також розібрано завали 66 будинків та вивезено більше 1252 тонн уламків. Завдяки цілодобовій роботі рятувальників вдалося розчистити 32 км. вулиць та доріг місцевого значення. Роботи по відновленню міста тривають.

Відео для ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Рівнян просять приносити ...

КОМЕНТАРІ