В Чернігівській області світова спільнота контролює умови проживання тимчасово переміщених осіб з районів проведення АТО

В Чернігівській області світова спільнота контролює умови проживання тимчасово переміщених осіб з районів проведення АТО

25.07.14 13:31 0 1127
Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) опікується питанням соціального забезпечення громадян України, які тимчасово переміщаються з районів проведення АТО та АР Крим. У санаторії “Перемога” (Київська область) нині перебуває 150 людей зі східних регіонів країни, серед яких 60 - діти. Саме тому 23 липня Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Ламберто Заньєр відвідав даний заклад, в якому рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій тимчасово розміщують людей, які переміщуються з районів проведення АТО та окупованої території АР Крим.

У ході зустрічі Ламберто Заньєр поцікавився у людей умовами їхнього перебування у санаторії, обійшов територію закладу, відвідав їдальню, спортзал, кімнати та поспілкувався з персоналом санаторію. Своїми враженнями з Генеральним секретарем ОБСЄ поділилась родина, яка проживає у закладі ще з березня цього року. Вони переїхали сюди з АР Крим і дуже вдячні рятувальникам за турботу та постійну опіку і підтримку.

Ламберто Заньєр залишився задоволеним роботою рятувальників щодо організації умов проживання людей у закладі.

“Я дуже вражений, що люди мають все необхідне для тимчасового перебування у закладі”, ‒ сказав Ламберто Заньєр.

Цього ж дня у Головному управлінні ДСНС України у Київській області відбулася семінар-нарада, у ході якої учасниками визначили алгоритм максимального співробітництва між рятувальниками та волонтерськими і благодійними організаціями, адже саме порозуміння та злагодженість дій, дає більш суттєвий та оперативний результат. Рятувальники, волонтерські та благодійні організації разом з представниками ОБСЄ обговорили подальші шляхи співробітництва та мали змогу у форматі дружньої бесіди поділитися власним досвідом надання допомоги в таких питаннях, як розселення, вирішення соціально-побутових проблем жителів зі Сходу країни: відновлення втрачених документів, влаштування у заклади освіти, отримання соціальних виплат тощо.

Також учасники заходу обговорили питання психологічної адаптації людей до нових умов проживання, ментальні особливості спілкування з жителями східних регіонів України. Адже після стресових подій у людини змінюється картина світу, дійсність здається наповненою фатальними випадковостями. Людина починає розділяти своє життя на дві частини - до події і після неї. Виникає відчуття, що оточуючі не можуть зрозуміти її почуттів і переживань. І саме побороти цей бар’єр і надати допомогу у скрутний час – основне завдання, яке постає як для рятувальників, так і для інших організацій, які допомагають людям зі Сходу країни.

Таким чином учасники внесли пропозиції щодо подальшої плідної роботи з жителями Сходу, зокрема надання психологічної допомоги індивідуально кожній людині, постійна підтримка та опіка, допомога вирішення соціальних проблем. Також представники ОБСЄ обговорили з начальником Головного управління ДСНС України у Київській області Володимиром Бондаренко обговорили шляхи співпраці на майбутнє та можливості надання допомоги тим людям, які тимчасово проживають на Київщині.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДАІ Закарпаття на варті ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ