У Львівській області петро Колодій просить збільшити відповідальність за невиконання громадянами обов'язку щодо взяття на військовий облік

У Львівській області петро Колодій просить збільшити відповідальність за невиконання громадянами обов'язку щодо взяття на військовий облік

25.07.14 13:21 0 1127
24 липня 2014 року голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій звернувся до міністра оборони України генерал-полковника Валерія Гелетея, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Державної міграційної служби України Сергія Радутного з проханням розглянути можливість збільшення відповідальності за невиконання громадянами свого обов'язку щодо взяття на військовий облік.

"Враховуючи наявність значної кількості громадян України, які вирішили змінити місце проживання за останні місяці, Львівська обласна рада просить вжити необхідних заходів для спонукання до виконання вказаними особами свого обов'язку щодо взяття на військовий облік.

Окрім цього, просимо розглянути можливість збільшення відповідальності за невиконання громадянами свого обов'язку щодо взяття на військовий облік", – йдеться в листах на адресу міністрів.

Відповідно до статті 2 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, гарантуються свобода пересування та вільний вибір місця проживання на її території, за винятком обмежень, які встановлені законом.

Стаття 6 цього Закону встановлює обов'язок для громадян України протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Те ж саме підтверджується пунктом 2.1 наказу Міністерства внутрішніх справ України від 22.11.2012 № 1077 "Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів".

Відповідно до пункту 20 Положення про Державну міграційну службу України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 405/2011, ДМС України здійснює реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб, веде відповідні реєстраційні обліки.

Для певних категорій громадян виникають додаткові зобов'язання при реєстрації нового місця проживання, зокрема, для призовників та військовозобов'язаних.

Згідно із частиною третьою статті 37 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", призовники та військовозобов'язані після прибуття до нового місця проживання зобов'язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятись із зазначеного обліку.

Відповідно до пункту 9 Положення про військові комісаріати, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2013 № 389, військові комісаріати ведуть військовий облік призовників, військовозобов'язаних, у тому числі резервістів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ДАІ Закарпаття на варті ...

КОМЕНТАРІ