У Тернополі відбувся круглий стіл "Злочини комунізму. Заборона КПУ та її ідеології"

У Тернополі відбувся круглий стіл "Злочини комунізму. Заборона КПУ та її ідеології"

25.07.14 08:05 0 1356
23 липня 2014 року в приміщенні Тернопільської обласної ради з ініціативи Тернопільської міської організації ВО "Свобода" відбувся круглий стіл на тему: "Злочини комунізму. Заборона КПУ та її ідеології". У заході взяли участь голова міської "Свободи", депутат обласної ради Роман Навроцький та голова Тернопільської міської організації "Студентська Свобода" Ігор Костюк. У засіданні також взяли участь старший науковий працівник історико-меморіального музею політичних в'язнів, голова спілки політв'язнів І. Олещук, український архівіст, голова обласного товариства "Меморіал" Б. Хаварівський, історик-краєзнавець І. Аркуша, член Національної спілки журналістів В. Демчишин, історики, громадські діячі та інші.

"Час, коли правда перемагає, настав. Ми живемо в період становлення української державності. Після Революції гідності свідомість кожного українця змінилася. Змінилися і ми. Втративши сотні українців під час подій на Майдані та військових дій у Донецькій та Луганській областях ми заплатили велику ціну. Спільний ворог об'єднав два береги Дніпра і саме зараз ми стали єдиними як ніколи. вже розвіяний міт про те, що бандерівці ненавидять схід і зараз усі спостерігають як мешканці заходу та сходу України пліч-о-пліч боронять цілісність держави. Міт про поділ України через різні погляди на мову, історію чи культуру розвіяний. Так, ми усі різні, але ми – єдина українська нація, що довели в спільній боротьбі.

Настав час дати оцінку усім тим, хто під час окупації України працював чи працює на нашого ворога. Усі маски зірвано і зараз час заборони КПУ та її ідеології настав. Заборона комунізму буде платою тим, хто боровся та бореться за незалежність України", – зазначив керівник міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

У своєму виступі очільник Тернопільської міської організації "Студентська Свобода" Ігор Костюк додав: "Заборона комуністичної партії та комуністичної ідеології на території України, а згодом і по всьому світу – священний обов'язок української нації та перед її героями, які померли у боротьбі проти цього людиноненависницького вірусу. Оскільки комунізм – це вірус, завданням суспільства та влади є ізолювати усіх інфікованих! Жоден комуніст не повинен обіймати посад в органах державного управління та органах місцевого самоврядування, жоден комуніст не повинен мати права впливати на долю нашої держави".

"Ми були свідками трьох голодоморів та поневірянь українців і з жахом пам'ятаємо встановлення комунізму в Україні. Мільйони українців заплатили своїм життям у боротьбі проти червоної кривавої машини комунізму. Комунізм – це зло, котре повинно бути покаране", – наголосив голова спілки політв'язнів Ігор Олещук.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ