Свободівці зареєстрували проєкт Постанови ВРУ про переведення обслуговування державних установ з філій російських до українських банків

Свободівці зареєстрували проєкт Постанови ВРУ про переведення обслуговування державних установ з філій російських до українських банків

25.07.14 08:37 0 1131
23 липня 2014 року народні депутати України від ВО "Свобода" Євген Мельник та Олексій Кайда зареєстрували проєкт Постанови ВРУ "Про деякі заходи забезпечення національної безпеки України у фінансовій сфері". Метою постанови є убезпечення державних коштів шляхом переведення обслуговування державних органів, підприємств, установ та організацій з філій російських банків, розташованих на території України, до українських банків.

На думку розробників постанови, її ухвалення парламентом усуне можливість впливу російського політичного керівництва на фінансову безпеку України шляхом різних диверсійних та інших дій із фінансовими активами державних органів, підприємств, установ, організацій через філії російських банків, розташованих на території України.

"Неодноразово правоохоронні органи встановлювали факти переказів значних сум коштів на фінансування сепаратистів та груп путінських бандитів в Україні. І все це здійснювалося через філії російських банків. У багатьох містах свідомі громадяни блокують роботу філій російських банків, а по всій країні відбувається бойкот російських товарів. Обслуговування державних установ у банках держави-агресора виглядає дивним і є неприйнятним. Ухвалення постанови дозволить належно відреагувати на запит суспільства і унеможливить факти тиску на нашу державу через банківські установи ворожої держави", – прокоментував проєкт парламентської постанови свободівець Євген Мельник.

Проєктом Постанови ВРУ передбачає рекомендацію Кабінетові Міністрів України протягом 20 днів з дня набрання постановою чинності вжити заходів щодо припинення користування органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності послугами банків, фінансових установ, серед учасників яких є громадяни та юридичні особи Російської Федерації. Пропонується також покласті такий обов'язок і на Управління справами Апарату Верховної Ради України, якому рекомендовано протягом 15 днів з дня набрання постановою чинності припинити користування послугами банків, фінансових установ, серед учасників яких є громадяни та юридичні особи РФ. Натомість запропоновано всі фінансові операції здійснювати в українських банках.

Аналогічних заходів рекомендовано вжити також органам місцевого самоврядування України.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ