«Тернопільська університетська лікарня» є фактично центром охорони здоров’я області

«Тернопільська університетська лікарня» є фактично центром охорони здоров’я області

25.07.14 17:25 0 697
Вважає голова обласної ради Василь Хомінець, – за своїм лікарським потенціалом та намаганнями комунальний заклад обласної ради відповідає цій високій місії. На жаль, його можливості у певній мірі гальмують відсутність коштів. Зокрема, за останні роки лікарня на капітальні видатки з держбюджету отримала копійки. Переконаний це – неприпустимо».

Очільник облради та голова постійної комісії з питань бюджету Олександр Стадник побували в Тернопільській університетській лікарні у рамках запланованих робочих візитів до комунальних закладів обласної ради з метою ближчого ознайомлення із їх станом, наявністю відповідного устаткування, матеріальної бази тощо.

Головний лікар Василь Бліхар розповів про історію лікарні, показав нові, відремонтовані, обладнані найновішим медичним устаткуванням відділення, як то малоінвазивної хірургії, діагностичне, нефрології, кардіології тощо, та ті, які потребують термінових змін – ендокринології, гастроентерології та інші. Разом з тим однією з найзагрозивіших проблем, на думку, Василя Євгеновича є недостатність коштів для проведення процедури гемодіалізу. Невирішення цього питання до жовтня поточного року може поставити під загрозу життя майже двохсот жителів Тернопілля.

Василь Хомінець запевнив, що обласна рада докладе усіх зусиль для розв’язання цього завдання. Вже на наступному пленарному засіданні буде підготовлено звернення до Кабінету Міністрів України.

До слова: будівництво лікарні розпочалося на окраїні Тернополя в далекому 1957 році. Перший пацієнт поступив на лікування 1 жовтня 1957 року.

На даний час Комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільська університетська лікарня» є клінічним лікувально-профілактичним закладом охорони здоров’я Тернопільської області.

Комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільська університетська лікарня» є правонаступником комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна клінічна лікарня». Тут працює понад 1100 осіб.

На базі КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня» розгорнуто 665 ліжок, що включає 19 стаціонарних відділень, такі як кардіологія, ревматологія пульмонологія, ендокринологія, гастроентерологія імунологія, нефрологія, гастроентерологія, гематологія, хірургія, офтальмологія та інші. На базі лікарні в середньому за рік лікується 19-20 тис. пацієнтів. У поліклінічному відділенні середньорічний прийом пацієнтів 75000-80000.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернополяни зможуть ...

КОМЕНТАРІ