Рятувальники спільно з представниками ООН вирішують питання соціального забезпечення жителів Сходу України

Рятувальники спільно з представниками ООН вирішують питання соціального забезпечення жителів Сходу України

26.07.14 09:38 0 1095
З метою відпрацювання нагальних питань щодо соціального забезпечення жителів східних регіонів України та можливості надання міжнародної гуманітарної допомоги, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася чергова зустріч за участю Керівника Міжвідомчого координаційного штабу, заступника Голови ДСНС України Василя Стоєцького, представників органів виконавчої влади та організацій системи ООН.

Під час зустрічі Керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький повідомив присутніх, що з територій проведення АТО вже переміщено більше 51 тис. осіб. Рятувальники цілодобово надають допомогу жителям східних регіонів, які мають бажання виїхати в інші області для тимчасового проживання.

“Ми відпрацювали схему переміщення громадян з територій проведення АТО. Функціонують три транзитні пункти - у м. Сватово Луганської області, містах Волноваха та Красноармійськ Донецької області. У разі необхідності будуть розгорнуті додаткові пункти тимчасового перебування, розраховані на 17,5 тис. людей”, - зазначив Василь Стоєцький.

Керівник регіонального штабу у Івано-Франківській області Володимир Чернецький запевнив представників організацій системи ООН, що люди, які звертаються за допомогою до штабу, отримують як і медичну, так і психологічну та гуманітарну допомогу та забезпечені усім необхідним для тимчасового проживання.

“У центрі міста виділено окреме приміщення, де нині розміщено штаб. Люди, які прибувають зі східних регіонів, проходять реєстрацію, отримують продуктовий, гігієнічний набори. Далі ми оперативно вирішуємо питання подальшого їх тимчасового проживання, влаштування на роботу ”, - сказав Володимир Чернецький.

У ході зустрічі рятувальники та представники органів виконавчої влади звернулися зпроханням до представників ООН щодо допомоги міжнародної спільноти у вирішенні нагальних питань. Зокрема, існує проблема нестачі наборів харчування, засобів гігієни та медичних препаратів. Першочергово потребує вирішення питання нестачі протиправцевої вакцини, яку наразі не можна закупити у зв’язку з відсутністю її реєстрації на території України. Також необхідне фінансування для відновлення зруйнованих внаслідок дій сепаратистів дошкільних та освітніх закладів Луганської та Донецької областей (а це більше 240 млн. грн.). Особливої уваги потребують тяжкохворі та родини з новонародженими дітьми – для них необхідні комфортні умови для тимчасового проживання.

“Ми готові подати Уряду України конкретні пропозиції щодо подальшої співпраці з питань надання допомоги людям зі східних регіонів країни. Нам варто чітко визначити ті регіони, які потребують цієї допомоги найбільше, а також скоординувати свої дії з представниками профільних міністерств аби спільно вирішити проблемні питання щодо соціального забезпечення людей”, - зауважив Марсель Вассен, Голова регіонального офісу для країн Кавказу та Центральної Азії Управління ООН з координації гуманітарних справ.

Ознайомившись з переліком першочергових питань щодо соціального забезпечення жителів Сходу України, Марсель Вассен заначив, що наступного тижня відбудеться зустріч представників міжнародної спільноти з донорами ООН, під час якої вирішуватиметься питання надання як гуманітарної, так фінансової допомоги для відновлення життєзабезпечення звільнених від окупантів міст України та соціального забезпечення людей, які тимчасово покинули місця свого проживання.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Франція надіслала ...

КОМЕНТАРІ