соціальний захист тимчасово переміщених громадян України з районів проведення АТО обговорювали під час прямого ефіру місцевого телеканалу

соціальний захист тимчасово переміщених громадян України з районів проведення АТО обговорювали під час прямого ефіру місцевого телеканалу

26.07.14 12:49 0 1108
24 липня в спеціальному проекті "Телемарафон", що транслювався у прямому ефірі місцевого 33-го каналу, взяв участь заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області – керівник регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції Віктор Кривий. До обговорення теми вимушених тимчасово переміщених громадян також долучилася молодь зі Слов’янська, роботодавці та батько військовослужбовця, син якого захищає Батьківщину поблизу Донецька.

Разом із ведучими учасники телепрограми обговорили проблеми та турботи, що виникли людей цієї категорії в інших регіонах України. Зокрема, дівчина Аліна, яка вже кілька тижнів проживає в обласному центрі, розповіла про свій новий побут, та про роботу на яку влаштувалась. Разом із молодими людьми, які теж виїхали з зони АТО і поселилися в обласному центрі, дівчина торгує на ярмарку під символічною назвою «Схід і Захід – разом», що відкрився біля кінотеатру ім. Шевченка. Частину зароблених коштів планують витратити на потреби рідних зруйнованих міст. Незабаром планують поставити намет для збору одягу, необхідних речей та грошей на потреби хмельницьких військових в зоні АТО. Крім того, дівчина подякувала рятувальникам за гостинний прийом та продукти харчування, якими допомогли працівники ДСНС у перший день перебування молоді на Хмельниччині.

В свою чергу, Віктор Кривий повідомив, що до регіонального штабу щоденно надходить до 10 звернень, а на території нашої області вже зареєструвалось 693 громадянина із районів проведення антитерористичної операції та 490 – із АР Крим. Працівники регіонального штабу створили реєстр об’єктів державної та комунальної власності, де можуть оселитися тимчасові переселенці. А за єдиним номером «101» кожна людина отримає всю необхідну їй інформацію та підтримку. Також Віктор Кривий зазначив, до цієї роботи активно долучаються громадські організації, благодійні фонди, волонтери, а також небайдужі мешканці краю, які активно пропонують власне помешкання жителям сходу, а також не відмовляються допомагати продуктами харчування та одягом.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ