На Хмельниччині пожежна безпека жнивної кампанії на контролі у рятувальників

На Хмельниччині пожежна безпека жнивної кампанії на контролі у рятувальників

26.07.14 13:19 0 1027
Днями рятувальники Шепетівщини спільно з начальником відділу агропромислового розвитку Шепетівської районої адміністрації, місцевим телебачення ТРК «Шанс» м.Шепетівка та правоохоронцями здійснили рейдову перевірку хлібних полів. Особливу увагу рятувальники звернули на виконання аграріями всіх необхідних протипожежних заходів. А це обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення попереджувальних знаків про заборону паління і користування відкритим вогнем поблизу ланів. Також ретельно перевірено дотримання правил безпечної експлуатації машин та агрегатів, наявність вогнегасників та обов’язкове чергування пристосованої до гасіння пожеж техніки. А ще попереджають про недопущення спалювання пожнивних залишків.

Жнива – це завжди пожежонебезпечний період: суха, спекотна погода, на полях працює хлібозбиральна техніка, і людська недбалість та безвідповідальність можуть призвести до загорань хлібних ланів. Тож, аби не допустити пожеж, рятувальники щодня у всіх районах області перевіряють місця збирання та зберігання врожаю зернових культур.

Вогнеборці вкотре наголошують, що пожежі на хлібних ланах гасити особливо складно. Адже за лічені хвилини вогонь охоплює великі площі, а до ліквідації надзвичайної ситуації доводиться залучати чимало людей та техніки. Годі говорити й про матеріальні збитки.

Шепетівський РС ГУДСНС

України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ