На Хмельниччині застава по кредиту в розмірі півмільйона гривень виявилась "липовою"

На Хмельниччині застава по кредиту в розмірі півмільйона гривень виявилась "липовою"

26.07.14 14:40 0 1186
У ході реалізації оперативної інформації працівники управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю виявили та задокументували факт розтрати коштів одного із комерційних банків, які були передані у формі кредиту одному із сільськогосподарських підприємств. Кредит у розмірі півмільйона гривень було надано на 36 місяців зі сплатою 21% річних.

Між банком та підприємством було укладено договір, згідно якого у якості гаранту по кредиту товариство надало у заставу лінію по виробництву молочної продукції, культиватор та сівалку, після чого на розрахунковий рахунок підприємства банком перераховано два транші загальною сумою півмільйона гривень.

Однак під час проведення зустрічних перевірок було встановленно, що на момент укладання між банком та сільськогосподарським товариством договору кредитної лінії та договорів застави у останнього не було жодних майнових прав на заставне майно.

Внаслідок злочинних дій службових осіб банку, які неналежно віднеслись до своїх посадових обов’язків, та службових осіб товариства, банківській установі завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 850 тисяч гривень.

По даному факту прокуратурою Хмельницької області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина прийняла ...
Наступна новина: США: Росія відкинула в ОБСЄ ...

КОМЕНТАРІ