На «Бандерштаті» ірландський гурт Cruachan представить пісні з нового альбому

На «Бандерштаті» ірландський гурт Cruachan представить пісні з нового альбому

26.07.14 11:58 0 1116
Цьогоріч гості фестивалю «Бандерштат-2014» матимуть можливість почути не тільки українських виконавців, а й фолк-металеві мотиви із самої Ірландії від гурту «Cruachan».

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Про те, як із давніх кельтських легенд народжується сучасна музика, що ж таке «cruachan», а також про новинки, якими порадують бандерштатівців ірландські гості, розповів в інтерв’ю вокаліст гурту Кіт Фей.

– Що ви чули про Україну до того, як вирішили приїхати на «Бандерштат»? Чи виступали у нашій країні? Із чим у вас асоціюється Україна?

- Це буде вже наш четвертий візит до України. Всі ми любимо Україну. В нас тут багато фанів, яких ми завжди раді привітати! Ми подорожували країною з Заходу до Сходу, зустріли багато гарних людей і знайшли справжніх друзів на все життя. Найбільше враження справили на нас саме люди – чудові і привітні. А єдиними символами України, які я точно можу пригадати, є синьо-жовті кольори та тризуб.

– Ви виконуєте пісні у жанрі фолк-метал. Розкажіть про цей жанр, чому вирішили обрати саме таку музику?

- Коли я вперше почав грати фолк-метал, не було інших груп, які грали б подібну музику – особливо в такому екстремальному стилі, як це зробили ми в нашому першому альбомі. Єдиною подібною бандою була англійська Skyclad, але вони не грали фолк-метал так, як це робили ми…

Ми були одні протягом років, але на початку двохтисячних стався справжній вибух фолк-металу. І в цьому для Cruachan було і добре, і погане. Кажуть, що ми створили Celtic Metal – але ми мали на увазі створити саме Folk Metal!

– У яких країнах Європи виступали ще? Де найбільше у Європі люблять фолк-метал?

- Ми багато де побували…Наші найпалкіші фани базуються в Східній Європі та Південній Америці. Там ми почуваємося завжди майже, як вдома, але з задоволенням відвідуємо і інші місця у Європі. Цього року двічі гратимемо у Німеччині і тішимося з цього, бо не були там вже сім років. Італія – це теж країна, де в нас велика підтримка, і ми любимо грати там – ми виступали там вже багато разів!

– Чи пробували використовувати українські мотиви у музиці, слов’янські міфи та легенди?

- Я справді чув багато українського фолку протягом багатьох років, але зараз, на жаль, жодної групи не згадаю. Те, що я чув, мені сподобалося, і я можу пригадати деякі подібності до ірландської народної музики. Легенди? Хіба що легенда боксу Віталій Кличко! (сміється).

– Чи доводилося вам слухати пісні українських гуртів?

- Так – ми дуже добре знаємо F.R.A.M. Алекс постійно грає на волинці, як запрошений виконавець на наших альбомах. Також в мене є диски паган-метал групи «Чур».

– Як виникла назва Cruachan? Це абревіатура чи назва міфічної істоти?

- Cruachan – це ім’я печери, про яку казали, що це вхід до Tír na n’Óg, потойбічного світу для давніх кельтів. Ранні християни, коли намагалися навернути ірландських язичників, казали що ця печера – ворота до пекла.

– Чи важко складати пісні на давні кельтські мотиви? Доводиться вивчати історію?

- Гарне запитання. Я гадаю, що так, треба дещо знати про те, про що пишеш, бо інакше пісня не буде надто інформативною, і не звучатиме переконливо…

– Які музичні інструменти використовуєте? Це сучасні електрогітари чи давні інструменти?

- Ми використовуємо старі ірландські флейти та свистульки, в яких є багата та довга традиція. Один справді старий інструмент – bodhran, старовинний барабан з козячої шкіри, який гельські та кельтські воїни використовували в бойових маршах багато років тому.

– Якими піснями плануєте порадувати гостей «Бандерштату»?

- Може, дві пісні з нового альбому, а також трохи класи – To Invoke the Horned God, Pagan Hate, Maeves March…

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ