Нова збірка поезій Світлани Антонишин розкриває секрети подолання бар’єрів

Нова збірка поезій Світлани Антонишин розкриває секрети подолання бар’єрів

26.07.14 13:03 0 1186
Талановита поетеса Світлана Антонишин продовжує тішити своїх шанувальників новими творами. Світ побачила її нова збірка «Бар’єр», у якій авторка пише про подолання болю і біль подолання, про вибір, який повстає перед кожним із сущих на неминучому шляху до Істини та Добра.

Світлана Антонишин живе у м. Броди. Як розповіла у коментарі письменниця Оксана Думанська, у рідному містечку вона дуже популярна. Cвітлана Антонишин – місцева Леся Українка, творчість якої знають та люблять.

Через стан здоров’я вона змушена більшість часу проводити вдома, однак поетеса не втрачає цілеспрямованості та енергійності. За свою творчу кар’єру вона видала близько десяти поетичних збірок та одну книгу прози.

«Світлана знає все про світ, дуже багато читає, але бачить лише тих, хто до неї приходить. Це приклад тієї людини, яка за будь-яких обставин переможе. Її поезія у класичному стилі. Вона дуже потрібна. Дехто думає, що зараз настав час лише модерної поезії, а Світлана працює у реалізмі і піддається афоризмам», – розповіла про поетесу Оксана Думанська.

Над останнім своїм творінням – збіркою «Бар’єр» – Світлана Антонишин працювала три роки: з жовтня 2010 по жовтень 2013. Збірка складається з трьох розділів: «Не ображайся: світ як світ», «Контужений час» та «Пружина стиснутого серця».

«Світлана працює в одному і тому ж ритмі. У неї немає прірви між віршами. Вони усі в гармонії між собою. Її збірка, як подих: видихнула людина усе, що в неї накопичилося в житті. Книга має цілісну будову і образи в логічному ланцюжку», – поділилася враженнями від збірки Оксана Думанська.

Однак, зазначила письменниця, «Бар’єр» таки відрізняється від попередніх творінь Світлани Антонишин.

«Її лексика віршів стала жорсткішою. Завжди вона підбирала лагідні слова, а тут зовсім не так. Напевне, це такий час, що ми всі стали жорсткішими», – припускає Оксана Думанська.

Зазначимо, Світлана Антонишин народилася 19 жовтня 1959 р. в Бродах. Вона працює у галузі поезії, прози та літературної критики. Автор численних публікацій у вітчизняних часописах. Член Національної спілки письменників України. Світлана Антонишин тривалий час працювала у Новограді-Волинському в газеті «Радянський прапор» («Лесин край»). Згодом переїхала до Києва і працювала в популярних виданнях. Однак так склалася доля, що мусила повернутися рідне місто Броди, де зараз мешкає.

На з-під пера відомої талановитої письменниці та поетки вийшло в світ сім книжок поезії і прози: «Янгол самотнього неба», «Запитання до вічності», «Знак Сизіфа», «Клавіри буднів», «Падіння скелі», «Ображена трава» та «Бар’єр».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігівській міській ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ