Військовозобов’язані можуть вільно покинути територію України

Військовозобов’язані можуть вільно покинути територію України

26.07.14 13:33 0 1141
Військовозобов’язані можуть вільно пересуватися як територією України такі виїжджати за кордон. Ніхто їм не може перешкоджати це робити.

Про це 25 липня, на прес-конференції повідомив т.в.о. військового комісара Львівського обласного військкомату підполковник Олександр Тіщенко.

«Це найгірше. Ми як орган не можемо перешкоджати вільному пересуванню територією держави чи територією інших країн. Питання заборони виїзду особам певної вікової категорії на час мобілізації має бути вирішене на вищому рівні», – сказав Олександр Тіщенко.

Заступник військового комісара, начальник відділу військово-мобілізаційної роботи полковник Ігор Сизонов додав, що між мобілізацією і воєнним станом є різниця: «Коли вводиться воєнний стан кордони закривають, і виїзд припиняється. Зараз цього зробити на підставі наших законів неможливо».

«Зараз тому і відбуваються дискусії щодо введення воєнного стану: одні вимагають його, інші категорично проти», – додав Олександр Тіщенко.

Він нагадав, що кожен громадянин, якому виповнилось 25 років, зобов’язаний з’явитись у військкомат. Якщо він цього не зробить, то буде зобов’язаний заплатити 119 грн штрафу.

До військкоматів також приходять багато добровольців. Здебільшого це старші чоловіки, «які не підлягають відправленню на Схід».

«Але вони будь-якими способами намагаються потрапити у батальйон. Вони нормально несуть службу на Сході», – зазначив Олександр Тіщенко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ