Батьки пораненого Анатолія Устим’юка просять фінансової допомоги

Батьки пораненого Анатолія Устим’юка просять фінансової допомоги

26.07.14 08:21 0 1119
Більше, ніж півтисячі наших поранених бійців перебувають у шпиталях. У Міністерстві оборони запевняють: майже усіх їх лікуватимуть в Україні, але є і випадки, коли врятувати життя можна лише за кордоном. Саме для таких бійців кошти збирають волонтери. Однак зібраних грошей недостатньо.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Анни Коталейчук.

21-річного десантника Анатолія Устим’юка важко поранили під Слов’янськом ще наприкінці червня. Осколки міни серйозно вразили ліве стегно. Хлопця одразу ж прооперували в Ізюмській лікарні, де й вшили штучну артерію, згодом перевезли до Києва. Анатолій ледве долає у лікарняній палаті кілька метрів від ліжка до умивальника. Допомагає мама.

«Проблеми залишаються із сідалишним та бедреним нервами. Вони – перебиті і нога не функціонує. Він не відчуває ноги», – розповідає мама пораненого бійця Наталія Устим’юк.

Якщо медики не проведуть лікування травмованих нервів, хлопець не зможе ходити. В Україні, на жаль, таких операцій не роблять.

«Неможливо дослідити ділянку нерва. Це роблять за допомогою МРТ, а у нього на рентгені знайшли уламки в нозі. Це, як в мікрохвильовій печі, може розірвати ногу», – зазначила волонтер Волонтерської сотні Наталя Попова.

Лікувати українського бійця погодилися в Ізраїлі. Однак там назвали нереальну для батьків суму. Допомогти зголосилися волонтери.

«Потрібна була сума: в нашому еквіваленті – 1 мільйон триста сім тисяч гривень. На ми зібрали мільйон сто шістнадцять тисяч. Тобто близько двохсот сорока тисяч нам потрібно зібрати до неділі», – розповіла Наталя Попова.

Найбільша мрія хлопця – зараз знову ходити. Тому батьки дуже просять небайдужих відгукнутися, щоб Анатолій отримав шанс на повноцінне життя.

Реквізити:

Картка Приватбанку 5168-7572-6883-2468

Устим‘юк Наталія Петрівна (мама)

Рахунок: 29244825509100

МФО 305299 код 14360570

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ