На Житомирщині міліція знищила чергову партію наркотиків вартістю 200 тисяч гривень

На Житомирщині міліція знищила чергову партію наркотиків вартістю 200 тисяч гривень

26.07.14 09:53 0 1109
Близько 100 кг наркотичних та психотропних засобів, серед яких найбільше канабісу та макової соломки, спалили у вогні цими днями правоохоронці. За цінами чорного ринку вартість цього багаття сягає 200 тисяч гривень.

Знищенню підлягають наркотичні засоби, які були вилучені у ході протидії наркозлочинності та стали речовими доказами у кримінальних провадженнях. Після винесення судами відповідних вироків обвинуваченим та рішень щодо утилізації небезпечних речовин, їх відповідальне зберігання завершилося.

Увесь процес проводився у присутності спеціальної комісії, до складу якої, крім міліціонерів, увійшли представники УСБУ, митниці та податківці. Правоохоронці слідкували за процесом знищення та перевіряли відповідність фактичних і облікованих у документах наркотичних засобів. Лише після цього наркотичне зілля, медичні препарати та прекурсори потрапляли у багаття.

- Практично щоквартально ми проводимо такі заходи, під час яких знищується сотні кілограмів небезпечних речовин, - прокоментував заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції Юрій Крошко. – Нині тривають заходи щодо виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин. Проміжні результати показали, що громадяни ще не повністю усвідомлюють незаконність таких дій. Тому варто вкотре нагадати, що будь-який крок, пов'язаний із розповсюдженням та вживанням наркотиків може стати кроком у безодню.

Тож правоохоронці попереджають про кримінальну відповідальність за зберігання та розповсюдження психотропних і наркотичних засобів, а також втягнення у наркозалежність інших. Прагнення здобути статки на чужій біді може обернутися тривалим ув’язненням.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові у Сколівському ...

КОМЕНТАРІ