психологи Управління ДСНС провели тренінг з корекції страхів у дітей, що прибули з матерями на Тернопільщину для тимчасового проживання

психологи Управління ДСНС провели тренінг з корекції страхів у дітей, що прибули з матерями на Тернопільщину для тимчасового проживання

26.07.14 10:58 0 1070
25 липня психологи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області завітали в Будинок дитини "Малятко", де тимчасово знайшли притулок 4 сім'ї зі сходу України. З найменшими мешканцями був проведений психологічний тренінг з подолання страхів. На меті даного заходу було виявлення невротичних відхилень у розвитку особистості (зокрема, страху та тривоги), активізація і нормалізація нормальних процесів уяви, пов’язаних зі страхом.

В попередніх бесідах з психологами мами дошкільнят скаржились на поганий емоційний стан дітей – поганий та тривожний сон, різку зміна настрою. Малюки відмовлялись відпускати маму від себе, відмовлялись приймати участі в рухливих іграх. Особливе місце посідали почуття страху через неочікуваний дотик, надто голосний звук, падіння предметів.

В зв'язку з малим віком дітей усі вправи проводились у ігровій формі на прикладі знайомих казкових героїв та предметів оточення. Психологи знайомили дошкільнят з позитивними та негативними аспектами почуття страху, навчали способів боротьби зі страхом, боязкістю, для того, щоб малюки краще почали розуміти себе та інших й змогли розкривати свої творчі здібності.

Тренінг відбувався весело і невимушено, діти з задоволенням йшли на контакт, наввипередки розповідали про свої страхи. А на завершення заходу малюки під впливом психологів зробили висновок, що бояться всі люди, але чим старше вони стають – тим почуття страху меншає.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ