Тернопільщина налагодила співпрацю з американськими партнерами

Тернопільщина налагодила співпрацю з американськими партнерами

26.07.14 15:53 0 1458
25 липня відбулася зустріч голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Сиротюка з представниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID Шоном Робертсом (директором Програми досліджень з питань міжнародного розвитку Школи міжнародних відносин ім. Елліота у складі Університету Джорджа Вашингтона) та Олександром Фісуном (доктором політичних наук, професором, завідувачем кафедри політології Харківського національного університету ім. В. Каразіна).

Під час зустрічі було обговорено питання розвитку місцевого самоврядування та здійснення децентралізації влади в Україні.

Голова Тернопільської облдержадміністрації наголосив на важливості співпраці з міжнародними організаціями, зокрема, Агентством США з міжнародного розвитку USAID.

“Україна входить зараз у дуже відповідальний період, - констатував. - Розпочато конституційний процес реформ, який передбачає перегляд позицій місцевого самоврядування в плані розширення їх повноважень, та децентралізацію влади”.

Відповідаючи на запитання гостей щодо того, чим на шляху реформ може Тернопільщині допомогти USAID, Олег Сиротюк наголосив: досвідом та організацією відповідних навчань.

“Для нас дуже важливо, щоб люди, котрі працюють у місцевому самоврядуванні, органах виконавчої влади, мали можливість під іншим кутом глянути та оцінити ті можливості, що отримають внаслідок проведення конституційної реформи та процесу децентралізації, - пояснив. - Важливо також, аби вони здобули необхідні знання для того, щоб успішно працювати в новій системі координат, маючи вже ширші повноваження та значно більшу відповідальність. Необхідно, щоб перейняли ваш досвід проведення проектної роботи, залучення іноземних інвестицій, отримання грандів. Усе це, переконаний, допоможе їм вирішувати локальні питання в тій чи іншій сферах”.

Довідково:

Регіональна місія Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вже багато років надає допомогу у впровадженні заходів із розвитку місцевого самоврядування. На за підтримки Агентства у цій галузі здійснюються такі проекти, як “Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні” (ДІАЛОГ), “Реформа міського теплозабезпечення”, “Муніципальна енергетична реформа”, Програма розвитку державно-приватних партнерств та другий етап проекту “Зміцнення місцевої фінансової ініціативи”.

Із 7 по 30 липня в Україні працює група американських та місцевих експертів, яку очолює доктор Шон Робертс - директор Програми досліджень з питань міжнародного розвитку Школи міжнародних відносин ім. Еліотта у складі Університету Джорджа Вашингтона (м. Вашингтон, США).

Метою перебування групи є оцінка поточних умов діяльності органів місцевого самоврядування та здійснення реформ, спрямованих на децентралізацію влади в Україні.

Висновки цього дослідження мають стати основою для розробки майбутніх програм допомоги Україні з боку USAID у цьому напрямку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ