Тернопільщина прийняла понад 500 тимчасово переселених жителів Криму, Донецької та Луганської областей

Тернопільщина прийняла понад 500 тимчасово переселених жителів Криму, Донецької та Луганської областей

26.07.14 14:32 0 1178
Стан роботи комісії по розселенню тимчасово переселених жителів Криму, Донецької та Луганської областей обговорили 25 липня під час робочої наради першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака із тимчасово виконуючим обов’язки начальника управління з питань цивільного захисту населення Іваном Бабієм, директором департаменту соціального захисту населення Вадимом Боярським, начальником відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Ігорем Гресою.

Нагадаємо, що розпорядженням голови Тернопільської ОДА від 02.07.2014 №258-од «Про соціальне забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції» створено обласний Міжвідомчий обласний координаційний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням тимчасово переселених громадян. 04 та 16 липня 2014 року проведено засідання Міжвідомчого обласного координаційного штабу з питань соціального забезпечення цих громадян (далі – обласний штаб). Протоколами даних засідань визначено завдання взаємодіючим органам, а контроль за виконанням рішення покладено на Управління ДСНС України у Тернопільській області. 07.07.2014 на базі Управління проведено зустріч з волонтерськими організаціями області щодо організації взаємодії. Моніторингова група офіцерів Управління в цілодобовому режимі координує роботу щодо соціального забезпечення вимушено переселених громадян України.

«Починаючи із 7 липня робоча група обласного штабу здійснила 19 виїздів. Під час них організували тимчасове розселення 45-ти осіб, - зазначив начальник відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Ігор Греса. – Загалом, станом на 25 липня, до Тернопільської області прибуло 566 осіб із тимчасово окупованої території та району проведення АТО. Усіх їх тимчасово розмістили в приватному секторі, об’єктах соціального захисту та готелях області».

Із сім’ями, які прибули у Тернопільську область із Криму, Донецької та Луганської областей, активно працюють спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Туди звернулось 139 сімей, яким надали інформаційну допомогу та соціально-психологічну підтримку, допомогу у пошуку тимчасового житла, отриманні речей першої необхідності, медикаментів, продуктів харчування. Також забезпечели здійснення соціального супроводу однієї прийомної сім’ї, яка прибула з Краматорська. Спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області сприяли сім’ям переселенців у пошуку роботи, оформленні та отриманні державних соціальних виплат і грошової допомоги, реєстрації в центрах зайнятості. За сприяння центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечено медичне обстеження дітей із цих сімей та влаштування до навчально-виховних закладів, залучення до позашкільної роботи.

До управлінь Пенсійного фонду України в області звернулось 89 осіб. На усіх них направили запити щодо витребування їх пенсійних справ для можливості отримання пенсій в області. Пенсії виплатили у липні 56 особам.

За медичною допомогою до закладів охорони здоров’я області звернулось 13 громадян, яким надали її у повному обсязі.

У вищі навчальні заклади влаштовано 16 студентів, загальноосвітні школи області - 23 дітей, навчально-виховні комплекси та дошкільні навчальні заклади області - 20 дітей.

До базових центрів зайнятості області звернулись у пошуках роботи 64 особи, із яких працевлаштували 24 особи.

Допомогу у сумі майже 20 тис. грн. надала Обласна організація Товариства Червоного Хреста України 573 особам.

Загалом, на території Тернопільської області можливо розмістити 387 осіб, які переселяються. Робота щодо зустрічі та соціального забезпечення внутрішньо переміщених громадян України триває і знаходиться на постійному контролі обласного штабу. Інформацію про стан роботи винесуть на обговорення обласної комісії із усіма наявними наслідками щодо вдосконалення роботи комісії по розселенню тимчасово переселених жителів Криму, Донецької та Луганської областей.

Довідково:

Об'єкти державної, комунальної власності Тернопільської області, у яких можливе розміщення громадян України:

- Кількість об'єктів, у яких можливе розміщення громадян - 26;

- Кількість осіб, які можуть бути прийняті та розміщені - 387.

Також пропонується 179 приватних житлових будинків для 665 осіб.

Інформація про тимчасове розміщення громадян України, які прибувають з району проведення АТО на територію Тернопільської області у розрізі районів:

-Бережанський - 9 осіб;

- Борщівський - 15;

- Бучацький - 52

- Гусятинський - 16

- Заліщицький - 8;

- Збаразький - 1;

- Зборівський - 11;

- Кременецький - 5;

- Підволочиський - 33;

- Підгаєцький - 9;

- Теребовлянський - 9;

-Тернопільський - 22;

- Чортківський - 40;

- м. Тернопіль - 199.

Всього: 429

За інформацією Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ