Тернопільщина на захисті України!

Тернопільщина на захисті України!

26.07.14 18:03 0 1239
Указ Президента має на меті задоволення потреби в доукомплектуванні Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань військовозобов'язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів.

Очільник області наголосив, що третя хвиля часткової мобілізації ( раніше мобілізація оголошувалася Указами Президента України від 06.05.2014 №454 і від 17.03. 2014 №303) дасть можливість перепочинку та морально-психологічного відновлення для тих бійців, які вже тривалий час на “передовій”. За рахунок прибуття нових змобілізованих сил відбудеться ротація: підрозділи із зони АТО будуть тимчасово переведені у спокійніші регіони. Окрім того, таким бійцям відповідно до графіка та конкретної життєвої ситуації планується надавати короткострокові відпустки.

Олег Сиротюк констатував, що часткова мобілізація триватиме протягом 45 днів на території всіх 24 областей та міста Києва. Вона проводитиметься виключно за тими військово-обліковими спеціальностями, у фахівцях яких у сил АТО є потреба.

Голова Тернопільської ОДА зауважив, що мобілізації не підлягають юнаки призовного віку. Військомати будуть викликати тільки тих, хто вже проходив службу у Збройних Силах та має військовий квиток. Як правило, це особи старші 20 років.

Важливо, що кожен мобілізований перед відправкою у зону АТО буде проходити не менш як 15-денне навчання — так зване бойове злагодження на полігонах.

Олег Сиротюк підкреслив, що всі учасники АТО отримають статус учасника бойових дій (1.07.2014 до Закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх спеціального захисту” внесені зміни, які передбачають, що учасниками бойових дій визнаються також військовослужбовці (резервісти, військовозобов'язані) та працівники ЗСУ, Нацгвардії України, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, інших військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО).

Очільник краю наголосив, що в ході антитерористичної операції настає переломний момент — українські сили практично взяли в оточення терористичні угрупування. За останні півтори місяці територія, підконтрольна бойовикам, зменшилася більш ніж у 2, 5 рази. Українські військові локалізують і знищують залишки бандформувань у звільнених містах.

Водночас, Росія продовжує нарощувати угрупування своїх військ на кордоні з Україною, як на Півночі та Сході, так і з боку кримського півострова.

Продовжуються зрежисовані Кремлем провокації: демонстративні обстріли території Російської Федерації з артилерійських установок, розташованих у Луганській та Донецькій областях. У відповідь росіяни відкривають масовий вогонь по позиціях наших військових. Під його прикриттям на територію України проходять колони важкої техніки та найманців.

Очільник області зазначив, що завдяки масштабній роботі Президента України та українських дипломатів увесь цивілізований світ вже зрозумів реальну роль Кремля у збройному конфлікті на сході України. Все більшої підтримки на міжнародній арені набувають пропозиції щодо посилення економічного тиску на агресора, а також щодо надання Україні допомоги, у тому числі військово-технічної. Зокрема, ЄС зняв обмеження на постачання засобів захисту та нелетальних (неуражаючих) товарів до України, яке ускладнювало їх завезення, передусім волонтерами. Президент України Петро Порошенко вважає, що є підстави для звернення до Конгресу США про надання Україні спеціального статусу — головного союзника поза блоком НАТО (такий статус мають Ізраїль, Австралія та Філіппіни).

«Але жодна зовнішня політика не допоможе, якщо українські чоловіки не стануть пліч-о-пліч на захист рідної землі», — констатував Олег Сиротюк.

За останні місяці українська армія відроджується з руїн — як психологічно так і матеріально. Так, рівень оснащеності та озброєння українських військових значно зріс. Зокрема, кількість бронежилетів з час початку АТО збільшилася в 3, 5 рази, забезпеченість ними досягнула 70%. Згідно з уже укладеними угодами, до кінця серпня цей показник досягне 100% (саме бронежилетами IV-го і вище класу захисту). Наша армія отримала бойовий досвід, що підвищило ефективність управління військовими підрозділами та їх боєздатність.

Голова Тернопільської ОДА додав, що пограбування, викрадення, гвалтування, вбивства на підконтрольних терористам територіях — це щоденний жах усіх мирних мешканців, незалежно від їхніх політичних поглядів. Відповідно, все більше громадян звільнених населених пунктів зустрічають українських військових, як визволителів.

Олег Сиротюк резюмував – «Українські військові на Донбасі воюють не лише за Донеччину і Луганщину, а за всю Україну! Якщо не зупинити кремлівську агресію на сході, то завтра проросійські бойовики, чеченські, осетинські та інші найманці, російські вояки приїдуть до наших домівок. Українські чоловіки повинні стати на захист Вітчизни — іншого виходу немає.»

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Волині ...
Наступна новина: У справі викрадення ...

КОМЕНТАРІ