У Рівненській області прокуратура міста з’ясовує, чи законно розташовані контейнери з відходами у лісосмузі

У Рівненській області прокуратура міста з’ясовує, чи законно розташовані контейнери з відходами у лісосмузі

26.07.14 10:24 0 1116
Прокуратурою міста Рівне винесено постанову про проведення перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у Рівненській міській раді та ТДВ «Плодорозсадник» щодо додержання вимог законодавства про відходи та іншого законодавства у сфері охорони навколишнього природнього середовища.

Підставою для перевірки стали повідомлення у засобах масової інформації про виявлення жителями міста на вулицях Калиновій і Ґрунтовій 7 бетонних контейнерів із токсичними відходами.

Розуміючи, яку небезпеку можуть становити ці контейнери для жителів Рівного, прокуратурою міста негайно залучено спеціалістів Держекоінспекції у Рівненській області та Рівненського міського управління ГУ Держсанепідслужби в області.

З’ясовано, що зазначені контейнери відповідно до акту інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних для використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин знаходяться на зберіганні у ТДВ «Плодорозсадник».

Згідно акту Рівненського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України вже відомо, що рівень зовнішнього гамма-випромінювання біля цих об’єктів відповідає нормативним показникам. Також залишкових кількостей пестицидів у грунті не виявлено, так само як і не виявлено шкідливих речовин, пов’язаних із зберіганням токсичних відходів, в повітрі та воді. Загрози здоров’ю та життю людей немає.

Чому контейнери опинилися у лісосмузі, а не розміщені в спеціально відведеному місці — ще з’ясовується. Про результати перевірки прокуратура міста Рівне повідомить додатково.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ