Зайнятість населення - запорука гідного рівня життя

Зайнятість населення - запорука гідного рівня життя

26.07.14 16:55 0 1309
Одним із принципів діяльності служби зайнятості зі сприяння у працевлаштуванні є активізація зусиль клієнтів на забезпечення власної зайнятості та влаштування свого життя. У рамках цього принципу служба зайнятості розвиває форми активної підтримки безробітного населення. Володимирецький районний центр зайнятості, керуючись Законом України «Про зайнятість населення», створює умови для самозайнятості громадян та підтримки підприємницької ініціативи безробітних, які не можуть бути працевлаштовані через відсутність для них на ринку праці підходящої роботи. З цією метою безробітним, які виявили бажання відкрити власну справу, одноразово виплачується допомога з безробіття для організації підприємницької діяльності. Цією соціальною послугою у січні-червні 2014 року скористалися 30 безробітних мешканців району.

Основні сфери діяльності, які вирішили обрати колишні безробітні – торгівля, найрізноманітніші види послуг (юридичні, бухгалтерські, перукарські, ремонт взуття, транспортні), бджільництво, громадське харчування та інші.

Сприяючи громадянам у започаткуванні власної справи, фахівці служби зайнятості проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу, тематичні навчальні семінари.

Яскравим прикладом є організація підприємницької діяльності колишньою безробітною Бурдою Оксаною Іванівною. У лютому 2014 року вона зареєструвалася у Володимирецькому районному центрі зайнятості. Останнє місце роботи у приватного підприємця О.О.Журба продавцем продовольчих товарів. Але ця робота не приносила їй ні достатньої матеріальної винагороди, ні морального задоволення. Результат професійної діагностики показав, що у дівчини найбільше розвинені організаторські та комунікативні здібності, та і сама вона зізналась, що завжди мріяла організувати власну справу.

За направлення центру зайнятості Оксана Іванівна пройшла навчання на підприємця–початківця і отримала одноразово виплату допомоги по безробіттю та організувала підприємницьку діяльність.

На сьогоднішній день вона є власницею кафе «Кава», обслуговуючи відвідувачів згідно з обраним меню, та дуже задоволена своєю роботою. За словами дівчини вона ніколи б не ризикнула, якби не допомога спеціалістів районного центру зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Львівщині зібрано 21,5 % ...

КОМЕНТАРІ