Сергій Машковський: Питання допомоги військовим та тимчасовим переселенцям є пріоритетним для нас

Сергій Машковський: Питання допомоги військовим та тимчасовим переселенцям є пріоритетним для нас

26.07.14 12:10 0 1065
25 липня зранку до оздоровчого християнського табору «Віра. Надія. Любов» приїхали голова облдержадміністрації Сергій Машковський та перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, щоб провести жителів Слов’янська, які повертаються додому. Представники влади прийшли до переселенців не лише з побажаннями, але й з матеріальною допомогою, яка на перших порах після повернення до рідного міста не буде зайвою.

Очільник області наголосив, що добре розуміє, що через війну на сході потреба прийняти тимчасових переселенців буде стояти гостро: «Зі свого боку можу запевнити, що проблем з житлом у людей, які приїжджають зі сходу в Житомирську область, точно не буде. Це є нашим пріоритетом, адже це живі люди, до проблем яких ми маємо поставитися із розумінням».

Також Сергій Машковський розповів про засідання штабу по роботі з переселенцями: «Ми обговорювали питання щодо допомоги нашим військовим та людям, які під час антитерористичної операції приїхали до Житомира. Наразі їм ми приділяємо велику увагу».

«Наразі на Житомирщині проживає близько півтори тисячі переселенців. На потреби цих людей з обласного бюджету вже було виділено близько 2 млн. грн., і зараз ми залучаємо до співпраці підприємців, громадських активістів та небайдужих людей, аби підтримати їх. Також потрібно пам’ятати і про військових, які повертаються з бойових точок. Деякий час їм потрібно проходити певну адаптацію в суспільстві», - вважає Сергій Машковський.

Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що зараз хлопцям потрібна реабілітація як фізична, так і психологічна і на Житомирщині вистачає санаторіїв, де вони могли б відновити своє здоров’я.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ