Житомирщина: фестиваль «Утренняя заря» у Коростені вшосте зібрав шанувальників авторської православної пісні

Житомирщина: фестиваль «Утренняя заря» у Коростені вшосте зібрав шанувальників авторської православної пісні

26.07.14 16:06 0 1263
Фестиваль авторської православної пісні «Утренняя заря» вже традиційно пройшов у Коростені Житомирської області 24 липня, у день пам'яті святої рівноапостольної Ольги, великої княгині Київської. Це неповторне дійство відбувається у міському парку ім. М. Островського, на скелястому березі річки Уж, у мальовничому місці, відомому як «Купальня княгині Ольги».

У Коростені відбувся вже шостий фестиваль, який проводиться за підтримки міського голови Володимира Москаленка і збирає відомих авторів та виконавців авторської пісні з різних міст України, Росії та Білорусі. Щоправда, цього року, зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні, участь у дійстві взяла лише одна закордонна гостя. Це Ангеліна Слободчикова, солістка родинного дуету «Шаг в небо» із Санкт-Петербурга. Щирі й душевні пісні у виконанні жінки, що не побоялася у такий непростий час перетнути український кордон і подарувати своє мистецтво шанувальникам православної пісні, примусили слухачів замислитися над сенсом життя, над призначенням кожної людини на Землі.

Концертну програму фестивалю величним пісноспівом відкрив дитячо-юнацький хор «Звон» (с. Привороття Брусилівського району). Випускників недільної школи на сцені змінили Михайло Кухарь з м. Макарова Київської області, Петро Романцев з м. Києва, Світлана Смірнова з м. Житомира. Цікаво, що Світлана, окрім того, що пише і чудово виконує свої пісні, є поетесою, а також журналістом і хореографом. Свого часу виконавиця разом із своїми батьками стала переможницею Всесоюзного конкурсу «Играй, гармонь» і отримала головний приз – гармонь.

Своє мистецтво на суд глядачів представили також куратор і виконавець авторської православної пісні при Кафедральному Соборі Воскресіння Христова у Києві Володимир Шинкарук, Валерій Марченко з м. Рівне, у творчій скарбниці якого близько 600 пісень різними мовами, та Руслана Туріянська із Сумщини, що співає з 3-х років та є лауреатом і переможницею багатьох конкурсів і фестивалів.

Учасники та гості фестивалю, побувавши на концерті православної пісні, отримали позитивні емоції, поринули у світ духовної чистоти, насолодилися гарною музикою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ