Житомирщина: для юних мешканців з Луганської та Донецької областей рятувальники організували екскурсію до музею і пожежної частини

Житомирщина: для юних мешканців з Луганської та Донецької областей рятувальники організували екскурсію до музею і пожежної частини

26.07.14 08:10 0 1040
Рятувальники взялися за справу організувати дозвілля для 26 співвітчизників зі сходу України, які тимчасово оселилися у готелі «Житомир». Ознайомлення гостей з історією та визначними місцями обласного центру фахівці прес-служби та психологи ДСНС розпочали із музею рятувальної служби. Він має статус Народного, розміщується в історичній будівлі з пожежною вежею та користується величезним попитом у юних житомирян.

Гості закладу вперше змогли на власні очі ознайомитися із історією становлення пожежної охорони в Україні взагалі та на Житомирщині, зокрема. Із захопленням та цікавістю діти розглядали музейні експонати часів 19 століття. Їхній увазі було представлено зразки ємностей для подачі води та пожежну підводу, якими понад сотні років тому оперували під час гасіння пожеж вогнеборці.

Не меншу цікавість у маленьких гостей викликало сучасне устаткування рятувальників. Діти залюбки прослухали розповідь фахівця музею про спорядження та техніку, що її використовують .

Остання зала присвячена пожежній безпеці та приладам, що допомагають запобігати пожежам, як на великих підприємствах, так і в домашніх умовах. Дітям продемонстрували звуки сирен, які подають пристрої виявлення диму чи займання, а також діораму із «живим» зображенням роботи блискавкозахисту на будівлі.

На кожному етапі екскурсії фахівці музею нагадували дітлахам важливі уроки безпечної життєдіяльності. Це і правила поводження під час грози, на воді, при виявленні вибухонебезпечних предметів та особливо наголошувалося на правилах пожежної безпеки у побуті.

Наостанок гості закріпили отримані знання, переглядаючи мультфільм про дії під час виникнення пожежі «Фокс і Трот поспішають на допомогу».

По завершенню екскурсії на гостини до себе юних мешканців зі Сходу запросили вогнеборці 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Діти дізналися чимало цікавого про традиції та побут сучасних пожежників. Побачили пожежні автомобілі, спецодяг, мали змогу приміряти каски, посидіти у рятувальній машині та власноруч натиснути сигнальну кнопку тривоги. Бурхливим емоціям не було меж!

«Років так, напевне, в 8 мріяла я посидіти в кабіні пожежної машини і ось, моя мрія здійснилася, - розповідає мати одного із хлопчиків, які завітали до рятувальників. Вражень море, але як відомо, краще один раз побачити, ніж сто разів почути».

На згадку кожен із присутніх отримав жовті й блактині кульки з логотипом «Я люблю ДСНС» та змогу сфотографуватися на фоні рятувальної техніки й поруч зі співробітниками ДСНС.

Вже наступного тижня рятувальники запросять вимушених переселенців на новий пізнавальних захід та відпочинок.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Батьки пораненого Анатолія ...

КОМЕНТАРІ